Uw partner voor Nieuws, Cultuur, Educatie, Informatie en Entertainment

Twitter Omroep Almere

  • ASC Waterwijk wil komend seizoen doorpakken met jonge talenten.

10 september: Poortdreef onder A6 dicht

Vanaf maandag 10 september 2018 tot donderdag 1 november 2018 is de Poortdreef vanaf de afrit Almere Poort vanuit Amsterdam tot aan de kruising met de Elementendreef in beide richtingen afgesloten. Vanaf donderdag 1 november 2018 tot eind april 2019 is ook het deel van de Poortdreef tot aan de kruising met de Olympialaan in beide richtingen afgesloten. Na oplevering bestaat de Poortdreef hier uit 2 x 2 rijstroken en het bestaande vrij liggend fietspad. Ook wordt er LED-verlichting aangebracht onder het viaduct.

Zowel Rijkswaterstaat als de gemeente Almere gaan komende maanden aan het werk op de Poortdreef. Rijkswaterstaat brengt een betonnen bak aan en verbreedt de Poortdreef onder de onderdoorgang van de A6. Deze werkzaamheden starten maandag 10 september en lopen door tot medio maart 2019. De gemeente Almere verbreedt het aansluitende deel van de Poortdreef tot aan de Olympialaan. Deze werkzaamheden starten op donderdag 1 november en lopen door tot eind april 2019.

Omleidingen
Verkeer vanuit Almere Poort richting Lelystad wordt omgeleid via de Olympialaan, Elementendreef, Hogering en de A6. Vanaf donderdag 1 november wordt verkeer vanuit Almere Poort richting Amsterdam omgeleid via de Olympialaan en Elementendreef richting afrit 2 (Almere Poort). Verkeer vanuit Amsterdam richting Almere Poort wordt omgeleid via de A6, Hogering, Elementendreef en de Olympialaan. Verkeer vanuit Lelystad richting Almere Poort wordt omgeleid via de Elementendreef en Olympialaan.

Fietsers worden omgeleid via de onderdoorgang ten westen van de Poortdreef en de Oude Landweg. 

Planning
In de planning van de werkzaamheden is rekening gehouden met het festivalseizoen in Almere. Op het Almeerderstrand vindt eind augustus het muziekfestival ZAND plaats. Rijkwaterstaat en de gemeente Almere hebben afgestemd dat de onderdoorgang van de A6 en de Poortdreef dan open zijn als belangrijkste toegangswegen naar het Almeerderstrand.

Inloopavond
Op woensdag 5 september, tussen 19.00 en 20.30 uur, organiseren Rijkswaterstaat en de gemeente Almere een informatiemoment over de tijdelijke afsluiting van de Poortdreef. Het inloopmoment vindt plaats bij Topsportcentrum Almere, Pierre de Coubertinplein 4 in Almere, in de business lounge.


Reageren op dit bericht

*= verplichte velden.

Copyright © 2020 - Omroep Almere | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)