Uw partner voor Nieuws, Cultuur, Educatie, Informatie en Entertainment

Twitter Omroep Almere

  • ASC Waterwijk wil komend seizoen doorpakken met jonge talenten.

13 - 15 oktober: A6 richting Lelystad dicht tussen Almere Stad en Almere Buiten-Oost

11 oktober 2018

Vanaf zaterdag 13 oktober 20.00 uur tot en met maandag 15 oktober 06.00 uur is de A6 richting Lelystad tussen Almere Stad (afrit 5) en Almere Buiten-Oost (afrit 8) afgesloten voor verkeer. Ook de verbinding van de A27 naar de A6 richting Lelystad is dan afgesloten. De A6 vanuit Lelystad richting Amsterdam blijft gewoon open. Er worden omleidingsroutes ingezet en het verkeer moet rekening houden met 15 tot 20 minuten extra reistijd.

Werkzaamheden 13 - 15 oktober
Afgelopen weekend, van 5 t/m 8 oktober, was de A6 richting Lelystad dicht om de parallelrijbaan tussen de Watersnipbrug en het knooppunt Almere definitief in te richten. Zo werd onder meer door de deklaag van het asfalt aangebracht en de definitieve belijning. Door een storing in een van de asfaltmachines is het helaas niet gelukt om het asfalteren te voltooien. Aankomende zaterdagnacht en zondag gaat aannemer Parkway6 de resterende 1.400 meter deklaag aanbrengen.

Herstellen pijlen op de parallelrijbaan
Afgelopen weekend zijn op de A6, ter hoogte van Almere Buiten-West (afrit 6), witte pijlen op het wegdek aangebracht. In de eindsituatie, als de hoofd- en parallelrijbaan allebei in gebruik zijn, moeten deze pijlen weggebruikers erop wijzen dat zij op de parallelrijbaan rijden. Deze eindsituatie gaat in vanaf maandag 12 november 2018. Helaas zijn de pijlen per abuis te vroeg op de weg aangebracht. Hierdoor is het mogelijk dat er voor weggebruikers een onduidelijke verkeerssituatie ontstaat. Om onduidelijkheid zoveel mogelijk te voorkomen worden aankomend weekend de witte pijlen gedemarkeerd (zwart gemaakt). Tot die tijd plaatst aannemer Parkway6 extra borden om de verkeerssituatie te verduidelijken.

Omleidingen zaterdagavond 13 tot maandagochtend 15 oktober
- Verkeer vanuit Amsterdam richting Lelystad wordt omgeleid via de Hogering en de Buitenring.
- Verkeer vanaf de A27 vanuit Utrecht richting Lelystad wordt omgeleid via Almere Haven/Zeewolde (afrit 36) en de Gooiseweg (N305).
- Lokaal verkeer vanuit Almere Haven richting Lelystad kan via Almere Stad (afrit 5) naar de Waterlandseweg en de Gooiseweg (N305).
- Verkeer vanuit Almere Stad richting Lelystad wordt geadviseerd om via de Vrijheidsdreef, Tussenring en Buitenring oprit 8 (Almere Buiten-Oost) te nemen richting Lelystad.
- Verkeer vanuit Almere Buiten richting Lelystad wordt geadviseerd om via de Evenaar en de Buitenring oprit 8 (Almere Buiten-Oost) te nemen richting Lelystad.

Schiphol-Amsterdam-Almere
Rijkswaterstaat verbreedt de A6 tussen Almere Havendreef en Almere Buiten-Oost naar vier rijstroken per rijrichting. Door de extra rijstroken verbetert de doorstroming en daarmee de bereikbaarheid van de noordelijke Randstad. In samenwerking met de omgeving, wordt ook de leefbaarheid rond van de snelweg vergroot. Zo verlagen we de A6 ter hoogte van het Weerwater en leggen we de op- en afritten Almere Haven verder uit elkaar waardoor er ruimte ontstaat voor toekomstige gebiedsontwikkeling van de gemeente Almere. Na oplevering voorziet dit gedeelte van de A6 in zijn eigen energiebehoefte en is daarmee energieneutraal. In de zomer 2019 wordt het traject voor het verkeer opengesteld. Eind 2020 is het project volledig afgerond: dan zijn ook de natuurcompensatie, de landschappelijke inrichting en de opruimwerkzaamheden klaar. Dat is ruim voor de start van de Floriade in Almere. De verbreding van de A6 Almere Havendreef – Almere Buiten-Oost maakt deel uit van de weguitbreiding Schiphol-Amsterdam-Almere (SAA).


Copyright © 2020 - Omroep Almere | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)