Uw partner voor Nieuws, Cultuur, Educatie, Informatie en Entertainment

Twitter Omroep Almere

  • ASC Waterwijk wil komend seizoen doorpakken met jonge talenten.

20-23 juli: A6 bij Almere afgesloten tussen Almere Stedenwijk en knooppunt Almere

Van vrijdag 20 juli 20.00 uur tot maandag 23 juli 5.00 uur is de A6 bij Almere, tussen Almere Stedenwijk en het knooppunt Almere, in beide richtingen afgesloten voor verkeer. Doorgaand verkeer wordt omgeleid via de A27 en de A1. Lokaal verkeer kan gebruik maken van de Hogering en de Buitenring. Aannemer Parkway6 gaat dit weekend het verkeer omzetten naar de nieuw aangelegde rijstroken. Dit levert verkeershinder op voor weggebruikers. Met name Almere Haven is dit weekend zeer beperkt bereikbaar en zal naar verwachting ernstige verkeershinder ondervinden. Let op, dit is het eerste weekend van de zomervakantie.

Om de verbreding te realiseren terwijl de A6 beschikbaar blijft voor verkeer, werkt aannemer Parkway6 in twee fasen. Het afgelopen jaar zijn eerst nieuwe rijstroken aangelegd naast de bestaande snelweg. Komend weekend wordt het verkeer omgezet naar deze nieuwe rijstroken, zodat er werkruimte gemaakt wordt om de 'oude' rijstroken te verwijderen en ook hier nieuwe rijstroken aan te leggen.

Onderdoorgang Noorderdreef dicht
De onderdoorgang Noorderdreef, ter hoogte van het busstation 't Oor, gaat vanaf vrijdag 20 juli om 12.00 uur dicht voor gemotoriseerd verkeer. Fietsers kunnen tot 20.00 uur nog gebruik maken van de onderdoorgang. Deze onderdoorgang komt niet meer terug. Vanaf maandag 23 juli wordt een tijdelijk viaduct over de A6 in gebruik genomen ter hoogte van 't Oor voor al het verkeer. Als de nieuwe viaducten gereed zijn, wordt dit tijdelijke viaduct afgebroken. Naar verwachting zal dit in het eerste kwartaal van 2019 gebeuren.

Hinder voor fietsers
Ook fietsers tussen Almere Haven en Almere Stad ervaren het weekend van 20 tot 23 juli flinke hinder. Door de afsluiting van de onderdoorgang Noorderdreef op vrijdag 20 juli vanaf 20.00 uur, kunnen fietsers dit weekend alleen via het viaduct Havendreef of onderdoorgang Pedersenpad aan de andere kant van de A6 komen. Vanaf maandagochtend 23 juli kunnen fietsers gebruik maken van het tijdelijke viaduct ter hoogte van 't Oor.

Situatie A6 rondom Weerwatergebied vanaf maandag 23 juli
Vanaf maandag 23 juli 5.00 uur is de verkeerssituatie op en rond de A6 in het Weerwatergebied gewijzigd:
- Het verkeer op de A6 rijdt in beide richtingen over de nieuwe rijstroken;
- Een tijdelijke viaduct ter hoogte van 't Oor is in gebruik voor al het verkeer en is te bereiken via de Noorderdreef en de Oorweg;
- De op- en afritten 4 (Almere Haven) van en naar Lelystad zijn verplaatst naar dit tijdelijke viaduct;
- De Paralleldreef tussen de Oorweg en de Havendreef is definitief dicht in beide richtingen. Verkeer vanuit Almere Haven en Lelystad met bestemming Almere Stad/Stedenwijk kan gebruik maken van afrit 3 (Almere Stedenwijk). 

Schiphol-Amsterdam-Almere
Rijkswaterstaat verbreedt de komende jaren de drukke snelwegen tussen Schiphol, Amsterdam en Almere (SAA). Het project A6 Almere Havendreef – Almere Buiten-Oost maakt hier onderdeel van uit. Extra rijstroken zorgen ervoor dat de doorstroming verbetert en daarmee de bereikbaarheid van de noordelijke Randstad. De A6 Almere wordt over een lengte van ruim 13 kilometer verbreed naar vier rijstroken per rijrichting en voorziet door middel van zonnepanelen (knooppunt Almere) in zijn eigen energiebehoefte. Ook wordt de leefbaarheid in de omgeving vergroot.

Meer informatie
Meer informatie over de afsluitingen en omleidingen zijn te vinden in bijgevoegde hinderfactsheets en op bezoekerscentrum.rijkswaterstaat.nl.


Reageren op dit bericht

*= verplichte velden.

Copyright © 2020 - Omroep Almere | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)