Uw partner voor Nieuws, Cultuur, Educatie, Informatie en Entertainment

Twitter Omroep Almere

  • ASC Waterwijk wil komend seizoen doorpakken met jonge talenten.

21 - 24 september: Waterlandseweg onder viaduct A6 weekend dicht

Van vrijdag 21 september 20.00 uur tot en met maandag 24 september 6.00 uur is de Waterlandseweg ter hoogte van de A6 in beide richtingen afgesloten. De op- en afritten Almere Stad zijn wel bereikbaar. Het verkeer vanuit de richting Zeewolde naar Almere Stad kan gebruik maken van de A6 en keren bij afrit 6 (Almere Buiten-West). Verkeer vanuit Almere Stad richting Zeewolde kan via de A6 keren bij afrit 3 (Almere Stedenwijk).

In het weekend van 21 t/m 24 september worden er damwanden ingetrild voor de bouw van het tweede nieuwe viaduct over de Waterlandseweg. Deze werkzaamheden worden dag en nacht uitgevoerd en veroorzaken geluidshinder. Het tweede nieuwe viaduct wordt aangelegd in verband met de extra rijstroken van de A6. Het komende half jaar sluiten we de Waterlandseweg ter hoogte van de A6 nog een aantal nachten af om het viaduct verder af te bouwen.

Werken in de nacht

Met het plannen van werkzaamheden wordt altijd een afweging gemaakt tussen veiligheid en het beperken van verkeershinder en hinder voor de omgeving. Omdat er dicht langs de Waterlandseweg wordt gewerkt is het voor de veiligheid van de wegwerkers en de weggebruikers noodzakelijk om de Waterlandseweg ter hoogte van de A6 in zijn geheel af te sluiten. Om de verkeershinder zoveel mogelijk te beperken mag dit alleen in het weekend of in de nacht gebeuren.

17 – 20 september: Tussenring op Buitenhoutviaduct ‘s nachts in beide richtingen dicht

Vanaf maandag 17 tot en met donderdag 20 september is de Tussenring op het Buitenhoutviaduct in beide richtingen in de nacht dicht, tussen 20.00 en 6.00 uur. De op- en afritten 6 (Almere Buiten-West) zijn wel bereikbaar. Fietsers en langzaam verkeer zoals tractors kunnen wel gebruik maken van het viaduct. Voor autoverkeer worden de volgende omleidingen ingesteld:

- Verkeer vanuit Nobelhorst richting Amsterdam kan keren bij afrit 7 (Almere Buiten);

- Verkeer vanuit Almere Stad/Almere Buiten richting Lelystad kan keren bij afrit 5 (Almere Stad);

- Verkeer vanuit Amsterdam richting Almere Stad/Almere Buiten kan keren bij afrit 7 (Almere Buiten) en vervolgens afrit 6 (Almere Buiten-West) nemen;

- Verkeer vanuit Lelystad richting Nobelhorst kan keren bij afrit 5 (Almere Stad) en vervolgens de A6 verlaten bij afrit 6 (Almere Buiten-West).

Schiphol-Amsterdam-Almere

Rijkswaterstaat verbreedt de A6 tussen de aansluitingen Almere Havendreef en Almere Buiten-Oost naar vier rijstroken per rijrichting. Door de extra rijstroken verbetert de doorstroming en daarmee de bereikbaarheid van de noordelijke Randstad. Ter hoogte van het Weerwater wordt de A6 verlaagd en de op- en afritten verder uit elkaar gelegd. Hiermee ontstaat er ruimte voor toekomstige gebiedsontwikkeling. Ook wordt, in samenwerking met omgevingspartijen, de leefbaarheid in de omgeving van de snelweg vergroot. Na oplevering voorziet dit gedeelte van de A6 in zijn eigen energiebehoefte en is daarmee energieneutraal. Het werk aan de A6 is in 2020 volledig afgerond. Dat is ruim voor de start van de Floriade in Almere.


Reageren op dit bericht

*= verplichte velden.

Copyright © 2020 - Omroep Almere | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)