Uw partner voor Nieuws, Cultuur, Educatie, Informatie en Entertainment

Twitter Omroep Almere

5 september 2017: aandacht voor laaggeletterdheid in Flevoziekenhuis

Op dinsdag 5 september kunnen mensen die moeite hebben met lezen en schrijven van 11.00 – 15.00 uur terecht in het Flevoziekenhuis. Verschillende Almeerse (vrijwilligers)organisaties geven in de centrale hal van het ziekenhuis meer informatie over hun mogelijkheden om de Nederlandse taal beter te leren. De informatiekraam is een van de activiteiten in de Week van de alfabetisering, die dit jaar plaatsvindt van 4 – 10 september.

In Nederland zijn 2,5 miljoen volwassenen laaggeletterd. Tweederde van deze mensen is van Nederlandse afkomst. Vanwege hun moeite met lezen en schrijven ondervinden zij veel problemen, óók in de gezondheidszorg. Denk aan het niet kunnen lezen van bijsluiters of patiënteninformatie. Maar ook - voor anderen simpele - zaken als een digitale afspraak maken, de weg vinden in het ziekenhuis of een (verwijs)brief van de arts lezen kan een enorme opgave zijn.

Tijdens de week van de alfabetisering (4 – 10 september) vinden allerlei activiteiten plaats om laaggeletterdheid onder de aandacht te brengen. Omdat mensen die ermee te maken hebben zich vaak schamen, wordt nadrukkelijk aandacht gevraagd dit taboe te doorbreken en het onderwerp bespreekbaar te maken. De boodschap is: praat erover en doe er iets aan. En bedenk je: je bent nooit te oud om te leren!

Zie voor meer informatie https://www.weekvandealfabetisering.nl/


Reageren op dit bericht

*= verplichte velden.

Copyright © 2017 - Omroep Almere | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)