Uw partner voor Nieuws, Cultuur, Educatie, Informatie en Entertainment

Twitter Omroep Almere

  • Sporting Almere wil komend seizoen gaan bouwen aan iets moois.

50 Plus is het niet eens dat er geen verkiezingsposters worden geplakt in Almere

27 februari 2019

Het afdelingsbestuur van 50PLUS Flevoland heeft een brief verstuurd naar het college van B&W en de Raad van de gemeente Almere waarin het bezwaar van het bestuur wordt vermeld met betrekking tot de door de gemeente geplaatste banners aan hoofdwegen voor de verkiezingen van 20 maart.

50PLUS Flevoland vindt dat de gemeente Almere door het plaatsen van deze algemene verkiezingsbanners, die oproepen om te gaan stemmen op 20 maart aanstaande voor de verkiezingen van het Waterschap en Provinciale Staten, partijen die reeds zitting hebben in de gemeenteraad van Almere een significant voordeel hebben ten opzichte van die partijen die nog niet vertegenwoordigd zijn binnen de gemeente Almere.

Door het niet kunnen tonen van alle verkiezingsposters is het voor partijen die nog niet vertegenwoordigd zijn in de gemeenteraad van Almere onmogelijk om zich te profileren.
50PLUS stelt dat daardoor een groot aantal kiesgerechtigden uit Almere niet op de hoogte kan zijn dat deze partijen, ten eerste bestaan, en ten tweede deelnemen aan de verkiezingen van 20 maart aanstaande.

Het afdelingsbestuur denkt dat kiesgerechtigden zich dan ook niet optimaal kunnen voorbereiden op de belangrijke keuze voor hun directe leefomgeving waarom wordt gevraagd ,in deze brief vraagt men daarom het college van de gemeente Almere op om voor partijen die nu (nog) niet deelnemen aan het lokale politieke proces openbare zichtbaarheid te creëren.

Alleen op deze manier vindt 50PLUS Flevoland dat er een eerlijk en duidelijk beeld ontstaat richting de burgers welke partijen deelnemen aan de verkiezingen.


Copyright © 2019 - Omroep Almere | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)