Uw partner voor Nieuws, Cultuur, Educatie, Informatie en Entertainment

Twitter Omroep Almere

500 achtstegroepers 17 november naar André Kuipers

19 oktober 2017

Op vrijdag 17 november geeft astronaut André Kuipers een van zijn Collegetours, speciaal voor achtstegroepers in het basisonderwijs. De collegetour vindt plaats in De Meerpaal in Dronten. Daar is ruimte voor maar liefst 500 leerlingen en hun begeleiders uit heel Flevoland.

Als ambassadeur van het Techniekpact heeft astronaut André Kuipers een missie: zoveel mogelijk jongeren interesseren voor wetenschap en techniek. Techniek is al overal om ons heen, en de technologische ontwikkelingen maken dat leerlingen er steeds meer mee te maken krijgen. Daarnaast zijn de vaardigheden die binnen wetenschap en techniek aan bod komen waardevol voor de ontwikkeling van een leerling: onderzoeken, ontwerpen, samenwerken, analyseren, informatie verzamelen, ruimtelijk denken, creativiteit, presenteren, verbindingen leggen: allemaal zaken die ook in het vervolgonderwijs een belangrijke rol spelen.

André wil jongeren meenemen in de wereld van wetenschap en techniek en laten zien hoe leuk het is. In het ochtenddeel krijgen de leerlingen de kans om zelf vragen te stellen aan André. De middag staat in het teken van zelf doen. De leerlingen zullen via proefjes en workshops zelf ervaren hoe leuk wetenschap en techniek is.
“Wetenschap en Technologie is geen vak”

Voor de aanwezige leerkrachten is er een speciaal middagprogramma met een interessante spreker: Nicole van Aar-Heinsman, hogeschooldocent natuur & techniek aan Windesheim. Zij gaat graag met de leerkrachten in gesprek over haar stelling: “Wetenschap en technologie (W&T) is geen vak.” Zij deelt daarbij de ervaringen van Pabo-studenten van verschillende opleidingen.
Gratis deelname

Uiterlijk maandag 16 oktober kan iedere leerkracht van groep 8 van een basisschool in Flevoland zijn of haar groep aanmelden. Een uitnodiging is per e-mail verstuurd naar de basisscholen in Flevoland. Scholen die de uitnodiging hebben gemist, kunnen deze hier downloaden.

Deelname is gratis, en ook voor vervoer wordt gezorgd, dus een uitgelezen kans om kinderen kennis te laten maken met André Kuipers en zijn enthousiaste pleidooi voor wetenschap en techniek.
Plaats voor 500 kinderen

Maar hoe groot De Meerpaal ook is, er is geen ruimte voor alle Flevolandse achtstegroepers. Er is daarom een verdeling naar gemeente gemaakt; bij overtekening zullen de organisatoren een selectie maken op basis van wat de groep al doet aan techniek in de klas. Nog vóór de herfstvakantie krijgen de leerkrachten die hun groep hebben aangemeld daarover een definitief bericht en een brief van André Kuipers aan de leerlingen.
Organisatoren

De André Kuipers Collegetour wordt mogelijk gemaakt dankzij samenwerking tussen het Platform Betatechniek, Scala Flevoland, de provincie Flevoland en de Regieraad Techniek Flevoland.


Copyright © 2018 - Omroep Almere | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)