Uw partner voor Nieuws, Cultuur, Educatie, Informatie en Entertainment

Twitter Omroep Almere

  • ASC Waterwijk wil komend seizoen doorpakken met jonge talenten.

Aankondiging 10 en 11 oktober concert van 24 uur in het Muziektheater aan Het IJ.

Amsterdam Beste, Lieve, Geachte , Ik schrijf je omdat ik medestanders zoek om de rol voor muziek in de wereld te vergroten.
Hieronder staat een oproep. Stuur ’t door, kopieer, vermenigvuldig en verspreid!

HELP.

Muziek is een product geworden. We streamen een eindeloze vloed aan noten en klanken. Het gaat het ene oor in, het andere oor uit.
Het zelf spelen of zingen is de laatste honderd jaar op de achtergrond geraakt. Ik wil je oproepen om deel te worden van een tegenbeweging en de ruimte voor het actief ontwerpen en uitvoeren van muziek te vergroten. Muziek om ons heen is als de lucht die we inademen. Frisse lucht is maar al te vaak zeldzaam, soms bereikt een vleugje bloemengeur of een flard van de warme bakker ons maar de rest is vaak vol uitlaatgassen. Ook de muziek waarmee we ons omgeven is voor het grootste gedeelte ruis en vervuiling, met slechts een zwakke echo van de passie en aandacht waarmee het ooit ontworpen werd.

Als je zelf muziek maakt, weet je dat muziek veel meer kan zijn dan prettige of verstorende opvulling van de stilte. Muziek kan mensen verbinden, grote kloven overbruggen. Musici ervaren hoe hun samenwerking een subtiele en verfijnde wisselwerking is waarin zenden en ontvangen samenvallen in het moment. Muziek is de meest geraffineerde manier van communicatie. Het gaat verder waar woorden ophouden. Laten we meer ruimte vragen voor het actief muziek maken. Laten we mensen een kans geven zelf te ervaren wat het betekent om actief deel te zijn van een muziekstuk. Laten we een krachtig alternatief bieden voor het obsessionele perfectionisme, de glossy flyers en de verziekende concurrentie van het huidige muziekleven. Laten we de ruimte nemen om muziek maken weer te laten zijn wat het eeuwen geleden was: een persoonlijke en oprechte uitdrukking van jouw unieke plek in de wereld en jouw respectvolle relatie met de anderen om je heen.

Ik heb een concreet voorstel.

Ik wil iedereen die kan, wil of durft te zingen oproepen om mee te doen op 10/11 oktober met een concert van 24 uur in de architectonische ruimte van het Muziekgebouw aan het IJ in Amsterdam.
Ons motto: Ervaar de kracht van muziek.
Jong en oud, brutaal of verlegen, van beginner tot professional, ieder kan meedoen.
Geef je HIER op en kom tenminste twee uur meedoen. Samen met je koor, met een groep vrienden of alleen.


Reageren op dit bericht

*= verplichte velden.

Copyright © 2020 - Omroep Almere | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)