Uw partner voor Nieuws, Cultuur, Educatie, Informatie en Entertainment

Twitter Omroep Almere

Achtergrond

Spastisch stemmen moet kunnen


Onze dochter Mayim wil steevast stemmen. Ze is net achttien jaar en net als haar ouders wil ze nu eindelijk gebruikmaken van haar stemrecht.

Lees verder

In Almere zuigen ze vogeltjes op


"Onze dochter Mayim is 17 jaar oud en is ernstig gehandicapt. Hieronder een kort stukje uit haar roman, die we samen schrijven (hoofdstuk 12b). Als ze zeggen dat Almere een saaie stad is, dan wordt papa boos. En verder zegt papa: ‘Almere saai? Hoezo? Amstelveen is veel saaier. Almere is nota bene de derde architectuurstad van Nederland na Rotterdam en Amsterdam.’

Lees verder

Overpeinzing


Is het mogelijk om zonder je te schamen te zeggen: ‘Wat kosten asielzoekers nou?’
PVV-ers lijken daar geen enkele moeite mee te hebben. Ras PPV-er Van Dijk scandeerde, tijdens het noodopvang vluchtelingen debat, de ene kreet na de ander. Als een olifant denderde hij verbaal door de spreekwoordelijke porseleinkast, de dames Kips en Dusumma vuurspuwend achter hem aan

Lees verder

Ik heb iets met lelijke eendjes


Ik heb iets met lelijke eendjes. Misschien is dat de reden dat ik in Almere ben gaan wonen. Als Amsterdammer met een voorliefde voor het excentrieke bleek de Bouwraibuurt waar ik en mijn familie neerstreek het beste wat me overkwam de afgelopen jaren. Ondanks het blijvende lekkende dak van onze experimentele woning (we hebben op vaste plekken gekleurde emmertjes staan om de druppels op te vangen) genieten we van ons huis. Verder is het erg gezellig als het regent. Want onder een aluminium dak heb je het gevoel dat je altijd kampeervakantie hebt.

Lees verder

De schreeuw om werk


In de 19de eeuw was een dagloner een arbeider die aan het eind van de dag te horen kreeg of hij de volgende dag weer kon komen werken. De dagloner van toen is de flexer van nu. Met een reactie vermogen van een sneltrein moet de flexer participeren op binnenkomende mail, want wie het eerst komt die het eerst maalt. Reageer je te laat omdat je meerdere 0-urencontracten hebt en net het geluk hebt een dagje te werken heb je pech!

Lees verder

Rachel Hazes watervila -Noorderplassen - te huur


De weduwe van Andre Hazes, Rachel, probeert haar villa in de wijk Noorderplassen in Stad te verhuren. Ze slaagde er niet in het huis te verkopen, meldt de website Bekendeburen.nl.

Lees verder

Romeo en Julia in Almere


Op 29 april was de opvoering van Romeo en Julia naar een bewerking van Tom Blokdijk en Lucas de Man door Het zuidelijk Toneel in de schouwburg van Almere. Ik heb genoten van deze moderne uitvoering. De moderne muziek waarbij men het publiek uitdaagde om mee te swingen en te zingen, om vervolgens in stilte te genieten van monologen en dialogen die totaal niet verveelden, zorgen voor een afwisselend en enerverend geheel.

Lees verder

De politiek beslist, doen we het of doen we het niet!


Nog even en dan wordt definitief bekend gemaakt wie door de Commissariaat voor de Media wordt aangewezen als zendgemachtigde, Almeerse Omroep Stichting (AOS) of Media036. Donderdag 30 april beslist de gemeenteraad van Almere hier over.

Lees verder

Een rondwandeling door Natuurlijk! Almere.


Zo we dit jaar al een winter hebben gehad, zo hebben we in ieder geval een prachtig voorjaar! De start is in ieder geval zeer veelbelovend. Koud was het al niet, echt koud is het deze winter al helemaal niet geweest, nu maken we nota bene al kennis met zomerse dagen.

Lees verder

Roem


Bekend zijn is een raar fenomeen. Ben je een beroemdheid dan kun je de wereld proberen mooier te maken voor mensen die minder geluk hebben of enkel en alleen handelen voor eigen gewin.

Lees verder

Niet alles is wat het lijkt


Op 18 maart zijn er verkiezingen voor de provinciale staten en het waterschap. Om ervoor te zorgen dat we met z’n allen naar de stembus gaan organiseerde RTL 4, op prime time, een verkiezingsdebat.

Lees verder

De nieuwe burgemeester van Almere - Column van Marcel Kolder


Annemarie gaat weg en iedereen mag solliciteren op de functie van burgemeester van Almere. En het scheelt als je alvast flink lang van stuk bent en niet erg dik. En je moet ook een zondagskind zijn om het zo ver te schoppen. En in ieder geval een flink aantal kruiwagens om je op weg te helpen. Toch?

Lees verder

Rijzende ster


Wat is dat toch met ons vrouwen, aan de ene kant zwijmelen we bij de pikante erotische film vijftig tinten grijs en aan de andere kant hopen we dat mannen als Dominique Strauss-Kahn een dure prijs betalen voor hun ongebreidelde honger naar seks.

Lees verder

Column Van Marcel Kolder - I am what I am


Het moment dat het voor mij duidelijk werd dat het allemaal anders zou kunnen, was het moment dat Mayim, mijn gehandicapte dochter, via haar spraakcomputer vertelde: “papa, ik heb je vandaag niet meer nodig, ik kan nu alles zelf, met mijn nieuwe elektrische rolstoel en mijn spraakcomputer. Ik ben niet meer gehandicapt.” En dat terwijl ze, in mijn ogen, ernstig beperkt was. Vanuit haar optiek naar dingen leren kijken was mijn kantelmoment. Al op haar zesde - in 2004 - koos ze bewust voor eigen regie over haar doen en laten.

Lees verder

Vooruitgang


Jeugdzorg en de AWBZ zijn overgenomen door de gemeente, deze transitie levert een bezuiniging op van miljoenen euro’s. Desondanks geven de reclame spotjes van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport een heel ander beeld van deze verandering namelijk: alle zorg die nodig is in al z’n professionaliteit is voorhanden.

Lees verder

De wereld kantelt, en Almere kantelt mee


Afgelopen week werd met veel bombarie het nieuwste boek ‘Weerwater’ van Renate Dorrestein in onze Stadsschouwburg gepresenteerd. Het boek is nu al een bestseller. Almere blijkt in het verhaal als enige stad in de wereld over te blijven na het vergaan van de wereld. Een tipje van de sluier, de overlevenden zijn voornamelijk Almeerse vrouwen en een paar mannelijke gevangenen uit de penitentiaire inrichting ‘Almere Binnen’. Hoe bizar kan een verhaal beginnen. Ik ga niet verklappen hoe het verhaal loopt. Dan koop je maar het boek bij Stumpel of Bruna. In ieder geval is dit boek een aangename aanvulling op ‘De Weerwatermannen’ van Suske en Wiske.

Lees verder

Participatiesamenleving


Afgelopen woensdag las ik in de Almere deze week: ‘Flevolanders bereid zieke buur te verzorgen’. Hier keek ik toch wel van op. Stichting Buurtlink en onderzoeksbureau Panelwizard Direct kwamen tot deze conclusie na een onderzoek.

Lees verder

De Nieuwe Wildernix - de keerzijde van de Oostvaardersplassen


Het succes van de fraai vormgegeven bioscoopfilm "De nieuwe Wildernis" (2013) zal bijna niemand ontgaan zijn. Minder bekend is de discussie rondom het natuurbeheer in dit gebied. Wie bijvoorbeeld met de trein er langs rijdt, kan niet ontkennen dat het uitzicht niet fraai is: kale vlaktes, veel dood hout, het lijkt wel of het gebied is getroffen door een ramp.

Lees verder
Copyright © 2017 - Omroep Almere | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)