Uw partner voor Nieuws, Cultuur, Educatie, Informatie en Entertainment

Twitter Omroep Almere

  • FC Almere maakt zich op voor na-competitie.

Acties na afpakken kind

27 juli 2017

Na het drama in Lopik , waarbij een vader vorige week maandag z’n zwangere vrouw doodstak, is Stichting DUTCH CHILD CENTER een actie begonnen. Volgens meerdere omwonenden waren er al langer relatieproblemen. Waar relatieproblemen zijn is al snel Jeugdzorg in beeld.

Dit drama had net als vele andere drama’s voorkomen kunnen worden door andere en betere procedures bij Jeugdzorg en bij kinderrechters. Er moeten betere regels komen bij echtscheiding, bij relatieproblemen, bij zieke kinderen. Nu zijn die regels te veel opgesteld met het oog op het belang van instanties. Zij moeten deels ook bestaan van uithuisgeplaatste kinderen of kinderen, die zo’n vreselijk gebeuren te wachten staat.

Als er problemen zijn voor kinderen omdat het in het gezin of een huwelijk niet meer gaat moet er veel meer aandacht komen voor de gevolgen op korte termijn en op langere termijn voor de kinderen en voor de ouders. Er zijn te veel drama’s en zelfmoorden. De methode van Jeugdzorg met snel uithuisplaatsen van onschuldige kinderen en daarbij hele slechte bezoekregelingen en ouderverstoting is onmenselijk. De Stichting streeft naar meer kinderrechten in ons land en ook betere opleiding voor jeugdzorgwerkers.

E-mail: info@dutchchildcenter.nl Adres: Kaagwerf 42, 2804 MT Gouda GSM: 0620673029


Copyright © 2018 - Omroep Almere | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)