Uw partner voor Nieuws, Cultuur, Educatie, Informatie en Entertainment

Twitter Omroep Almere

  • Bier, burgers, keiharde actie en humor bij nieuwe blockbuster-avond van Kinepolis bit.ly/2MV4OUR

Aeres (V)MBO Almere opnieuw in de prijzen met haar gezonde kantinebeleid!

9 november 2017

Aeres (V)MBO Almere is opnieuw in de prijzen gevallen en heeft de zilveren Schoolkantine Schaal 2017 van het Voedingscentrum verdiend. Hiermee wordt laten zien dat de schoolkantine gezond is ingericht.

Aeres (V)MBO Almere heeft hard gewerkt om de kantine gezonder te maken. Een gezonde uitstraling en een gezonder aanbod staan centraal in hun gezonde schoolkantine. Het oog van leerlingen valt meteen op de keuze in gezonde broodjes, groente en fruit en er is altijd water beschikbaar in de vorm van een watertappunt en flesjes. De leerlingen zijn blij met dit aanbod dat verleidt om gezonder te kiezen.

De school heeft de kantine gezonder gemaakt aan de hand van de Richtlijnen Gezondere Kantines. Deze richtlijnen zijn opgesteld door het Voedingscentrum, in opdracht van het ministerie van VWS. De visie erachter: jongeren zijn de toekomst. Willen we dat zij gezonder leven, dan is het belangrijk dat zij ook op school gezond kunnen eten en drinken. Zij brengen hier immers een groot deel van hun tijd door. Ervaren dat gezond eten lekker en heel gewoon is, helpt hen een gezond eetpatroon te ontwikkelen.

De Gezonde Schoolkantine
De Gezonde Schoolkantine is een langlopend project van het Voedingscentrum. Het doel is een gezonder voedingsaanbod op vo- en mbo-scholen. Voor meer informatie: www.voedingscentrum.nl/gezondeschoolkantine


Copyright © 2018 - Omroep Almere | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)