Uw partner voor Nieuws, Cultuur, Educatie, Informatie en Entertainment

Twitter Omroep Almere

  • ASC Waterwijk wil komend seizoen doorpakken met jonge talenten.

Almeerse startup ontvangt certificaat voor CO2-reductie

4 januari 2019

Innovactory, een Almeerse startup opgericht door voormalige TomTom-medewerkers is voortvarend bezig met het reduceren van CO2-uitstoot. Hiervoor heeft het bedrijf een CO2-bewust certificaat ontvangen voor het behalen van het hoogste niveau op de CO2-prestatieladder.

Zowel de organisatie als de producten die zij maken staan in het teken van duurzaamheid. "Onze medewerkers werken 2-3 dagen in de week vanuit huis en komen met de fiets, het ov of een elektrische auto naar kantoor", zegt Maurice Mulders, COO bij Innovactory. "Ook onze producten stimuleren duurzaamheid. Gebruikers van onze app TimesUpp; een slimme reisassistent die files vermijdt en duurzame vormen van mobiliteit aanbiedt heeft sinds 2017 al bijna 2 miljoen kg CO2 bespaard".

De CO2-Prestatieladder is als duurzaamheidinstrument toonaangevend in de Nederlandse markt. Bedrijven stimuleren om zelf iets te doen aan CO2-reductie, dat is de gedachte achter de CO2-Prestatieladder. De CO2-Prestatieladder heeft vijf niveaus, opklimmend van 1 naar 5. Hoe meer een bedrijf zich inspant om CO2-uitstoot te reduceren, hoe hoger de positie op de ladder. Met het behalen van trede 5 op de ladder laat Innovactory zien dat zij een van de koplopers is op het gebied van duurzaam ondernemen.

"Als bedrijf kan Innovactory natuurlijk niet achterblijven om ook naar zichzelf te kijken. Een paar jaar geleden hebben wij dit al gedaan door het halen van Lean & Green Star personal mobility, waarbij de focus lag op onze eigen mobiliteit. Nu was het tijd om een stap verder te gaan en het hele bedrijf eens goed tegen het licht te houden, en de juiste maatregelen te nemen. Wij zijn er trots op dat we een steentje bijdragen aan de vermindering van de CO2-uitstoot", zegt Stefan Bollards, programmamanager bij Innovactory.

"De Stichting Klimaatvriendelijk Aanbesteden & Ondernemen (SKAO) feliciteert Innovactory International met het behalen van niveau 5 op de CO2-Prestatieladder. De organisatie toont daadkracht door haar innovatieve en duurzame bedrijfsvoering. Naast Innovactory onderschrijven steeds meer bedrijven de meerwaarde van dit instrumentarium. De CO2-Prestatieladder is voor het bedrijfsleven inmiddels het standaardinstrument voor een duurzame groene economie", aldus projectleider Gijs Termeer van de SKAO.

Over Innovactory
Innovactory is in 2013 opgericht door een team van voormalige TomTom-medewerkers met als doel het ontwikkelen van innovatieve toepassingen voor slimme mobiliteit, die een significante bijdrage leveren aan duurzaam reisgedrag. Haar slimme reisassistent TimesUpp, heeft een gemiddelde waardering van 4,3 op 5 sterren in de Appstores en is meer dan 150.000 keer geïnstalleerd.

De startup kreeg in november 2018 voor de tweede keer op rij, een FD Gazellen Award uitgereikt en behoort daarmee tot een van de snelstgroeiende bedrijven van Nederland.


Copyright ┬ę 2019 - Omroep Almere | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)