Uw partner voor Nieuws, Cultuur, Educatie, Informatie en Entertainment

Twitter Omroep Almere

  • ASC Waterwijk wil komend seizoen doorpakken met jonge talenten.

Als ik later groot ben.

Vandaag bezoeken kinderen van uit Amere Haven het stadhuis. Ze zijn uitgenodigd door Wethouder Froukje de Jonge (CDA) Zij heeft onder andere armoedebeleid in haar portefeuille. Alle kinderen in Almere moeten hun dromen kunnen najagen en talenten kunnen ontplooien. al dus Froukje de Jonge.

 Om kinderen die opgroeien in een gezin met weinig geld echt te kunnen helpen moeten we goed weten wat er nodig is. Dat hebben we natuurlijk met hulp van Consulting Kids aan hen zelf gevraagd. Leerlingen van een aantal basisscholen in Almere hebben advies gegeven over hoe zij denken dat we kinderen die in armoede opgroeien het beste kunnen ondersteunen. Ze kwamen met uiteenlopende ideeën: van fiets- en zwemles tot een ‘sociale padvindersclub’ en het idee om je buurjongen te adopteren. 

 
Omdat ze zo goed hebben meegewerkt mogen ze vandaag een kijkje nemen achter de schermen bij de gemeente. Dromen najagen, kan alleen als je daarvoor ook de juiste middelen hebt. En daarom is in Almere Haven het project ‘Als ik later groot ben-brievenbus’ gestart, waarin we al 140 toekomstdromen van kinderen en jongeren hebben ontvangen. Van dokter tot honkballer, en van apenverzorger tot juffrouw. Deze kinderen helpen we samen met andere organisaties een stap te maken om hun toekomstdroom waar te maken. Zo hebben we een meisje van 11 die graag dierenarts wil worden, geholpen door een dagje mee te lopen met een echte dierenarts. Ook wilde ze graag op paardrijles. Dit hebben we met het Jeugdsportfonds Almere kunnen waarmaken. Al meer dan 110 kinderen en jongeren uit een armoedesituatie hebben een stap gemaakt. En wij weten beter wat echt nodig is. Maar vandaag komen ze dus op bezoek!.
 
Bron facebook Froukje de Jonge


Reageren op dit bericht

*= verplichte velden.

Copyright © 2020 - Omroep Almere | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)