Uw partner voor Nieuws, Cultuur, Educatie, Informatie en Entertainment

Twitter Omroep Almere

  • ASC Waterwijk wil komend seizoen doorpakken met jonge talenten.

Andere speelstijl nekt FC Almere tegen JSV Nieuwegein (5-1).

In de zaterdag tweede klasse B heeft FC Almere een gevoelige nederlaag geleden.

Bij JSV Nieuwegein ging men 5-1 behoorlijk onderuit en blijft men kwakkelen in de beginfase van de kompetitie.

De ploeg van Jamal Yahiaoui liet tegen JSV Nieuwegein de eerste 20 minuten de thuisploeg het spel maken en moest dat bekopen met een 2-0 achterstand. De coach had een andere speelstijl bedacht maar zijn ploeg kon daar geenszins mee omgaan.

JSV gaf direct de toon aan en de eerste treffer van JSV kwam dan ook niet onverwacht en was het Martijn Kroneman met een diagonaal schot Almere-doelman Gijs Roelofsen passeerde. Tussendoor kwam Almere ook wel voor het doel van de thuisclub maar uit een vrije schop van Kevin Vermeij ging de bal net over. In de 20e minuut werd het zelfs 2-0 voor de thuisclub het was Barry Zwezerijnen die met een prachtige lob scoorde. 2-0. Met nog een kwartier in de eerste helft te spelen kwam de Almeerse ploeg een beetje los. Na een mooie actie van Gary Bouwmeester kwam Mike de Blieck in scoringspositie maar zijn inzet van dichtbij spatte via de lat het veld weer in. FC Almere bleef het doel van JSV bestoken en gaf nu ook de toon aan maar uit een voorzet van Mike De Blieck kon Nick Stots het doel niet vinden. Vlak voor de rust had JSV de voorsprong nog kunnen vergroten maar Daan van der Valk miste van dichtbij.

Na de rust had Almere-coach Jamal Yahiaoui Tjeerd Hofs gewisseld voor Ricardo Kolk en Thiago Paraiso voor Abdul Ghoudou. Almere had de eerste 20 minuten wel het meeste balbezit maar de counters van de thuisclub waren zeer gevaarlijk.  Maar toen JSV in de 51e minuut de 3-0 maakte door een kopbal van Zwezerijnen leek het duel definitief beslist. De gasten probeerde nog wel te strijden voor een beter resultaat maar toen het ook nog door alweer Zwezerijnen  4-0 werd ging het spelpeil bij Almere nog verder omlaag. Er waren nog wel wat mogelijkheden voor de Almeerders maar de onsamenhangendheid vierde deze middag hoogtij. Bij JSV lukte nu alles en werd het ook nog 5-0 door Jeroen Bliemer . Dat Nick Stots voor de gasten in de 88e minuut nog de eer redde was niet meer belangrijk voor de ploeg die deze middag een verkeerde speelwijze hanteerde en de tegenstander daarmee volledig in de kaart speelde.

Aanvoerder Peter van Dongen van FC Almere “We hebben een ander speelwijze niet waar kunnen maken en gingen volledig voor schut, een verkeerde inschatting wat niet meer mag gebeuren en zullen we volgende week tegen Loosdrecht uit een ander vaatje moeten tappen”.


foto: Martin Bakker.


Reageren op dit bericht

*= verplichte velden.

Copyright © 2020 - Omroep Almere | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)