Uw partner voor Nieuws, Cultuur, Educatie, Informatie en Entertainment

Twitter Omroep Almere

  • ASC Waterwijk wil komend seizoen doorpakken met jonge talenten.

André Kuipers, Daan Roosegaarde en Eveline Crone zetten zich in voor Weekend van de Wetenschap 2018

Op zaterdag 6 en zondag 7 oktober 2018 vindt in Nederland Weekend van de Wetenschap plaats, het grootste landelijke evenement op het gebied van wetenschap en technologie. Publiek krijgt 48 uur lang backstage toegang bij meer dan 350 bedrijven, instituten, universiteiten, (onderzoeks)instellingen en musea waarvan de deuren normaal gesloten blijven. "We moeten jeugd enthousiast maken voor wetenschap en techniek, dat is de basis voor onze toekomst", aldus André Kuipers die zich om die reden ook dit jaar weer als ambassadeur verbindt aan het wetenschapsweekend. De andere twee ambassadeurs dit jaar zijn kunstenaar en innovator Daan Roosegaarde en Eveline Crone, hoogleraar Neurocognitieve Ontwikkelingspsychologie.

Ambassadeurs 2018
De drie ambassadeurs zijn tijdens Weekend van de Wetenschap ook zelf op diverse locaties aanwezig om het publiek kennis te laten maken met de innovatieve en nieuwsgierig makende wereld van technologie en wetenschap. Zo is André op zondag 7 oktober te vinden bij ESA/ESTEC in Noordwijk met lezingen over de ruimtevaart en kunnen bezoekers met hem in gesprek.

In het levend laboratorium Space Waste Lab bij Kunstlinie Almere Flevoland (KAF) laat Daan bezoekers op zaterdag 6 oktober niet alleen kennismaken met ruimteafval als bedreiging, maar ook als potentiële bron voor nieuwe creativiteit. Na zonsondergang kan het publiek kijken naar een grote, unieke installatie inclusief LED's en real-time-tracking information.

Op zondag 7 oktober is Eveline te vinden in Leiden (de exacte locatie maakt de organisatie eind augustus via de officiële website bekend). Samen met het Brain and Development Research Center van de Universiteit Leiden en het Startimpuls project van NeuroLabNL gaat ze met het publiek in gesprek over het wetenschappelijk onderzoek naar het ontwikkelende puberbrein. Tegelijkertijd presenteert zij een nieuwe website voor jongeren en een nieuwe uitgave van besteller 'Het Puberende Brein' met aandacht voor social media gebruik.

Op weekendvandewetenschap.nl is de meest actuele lijst van de deelnemende organisaties en -veelal gratis- activiteiten opgenomen.

Weekend van de Wetenschap
Jaarlijks organiseert NEMO met steun van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap het Weekend van de Wetenschap. Dit grootste landelijke technologie- en wetenschapsevenement van Nederland wordt gerealiseerd dankzij de vele organisaties die tijdens het weekend voor het publiek hun deuren openen. Het doel: Nederland te laten ervaren hoe belangrijk en interessant wetenschap en technologie zijn.

Foto: ©Jelle Draper


Reageren op dit bericht

*= verplichte velden.

Copyright © 2019 - Omroep Almere | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)