Uw partner voor Nieuws, Cultuur, Educatie, Informatie en Entertainment

Twitter Omroep Almere

  • ASC Waterwijk wil komend seizoen doorpakken met jonge talenten.

Annemarie Jorritsma luidt klokken voor de kerk

Annemarie Jorritsma luidt op zaterdag 16 januari om 12.00 uur de klokken van de Drieklank in Almere Buiten. Zo luidt zij letterlijk de actie Kerkbalans in, een actie om binnen de kerk een financiële bijdrage op te halen. Dankzij Kerkbalans kunnen kerkgemeenschappen functioneren en hun maatschappelijke functie blijven vervullen.

Kerkbalans
De actie Kerkbalans, waarmee verschillende kerkgenootschappen jaarlijks een onmisbare bijdrage vragen aan hun leden, wordt dit jaar letterlijk ingeluid. Op zaterdag 16 januari wordt in ten minste vijftien steden om 12.00 uur verdeeld over de provincies de klokken geluid. Het zijn bekende Nederlanders en/of plaatsgenoten die in de deelnemende stad aan het ‘klokkentouw trekken’. Daarmee maken ze duidelijk dat zij het maatschappelijke belang van de Kerk onderstrepen en roepen ze op daaraan bij te dragen. De actie Kerkbalans loopt van 17 tot 31 januari 2016.

Klokken luiden
Annemarie Jorritsma, fractievoorzitter van de VVD en voormalig burgemeester Almere vraagt aandacht voor het belang van de kerk: “Veel mensen realiseren zich niet welke maatschappelijke rol de kerken spelen. Jongerenwerk, ouderenwerk, eenzaamheidsbestrijding, maatschappelijke opvang en, niet te vergeten, hulp bij een ramp of crisis. Maar de kerk is ook de plek waar mensen hun geloof met anderen delen. Dit beiden vind ik belangrijk, daarom luid ik graag de klok voor deze actie.”

Waarom Kerkbalans?
Met een infographic van de twee grootste deelnemende kerkgenootschappen (de Rooms-Katholieke Kerk en Protestantse Kerk in Nederland) maakt het campagneteam van Kerkbalans inzichtelijk wat de kerk doet en betekent voor Nederland. Anna Kruse, woordvoerder van het landelijke campagneteam: “Voor iedereen heeft de kerk een eigen betekenis. Het is een plek om je geloof te vieren en te beleven, en ook een plek waar mensen zorgen voor een ander. Zonder steun redden de kerken het niet. Met het luiden van de kerkklokken vragen we kerkleden dus ook: geef voor de kerk in uw wijk, dorp of stad!”


Reageren op dit bericht

*= verplichte velden.

Copyright © 2020 - Omroep Almere | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)