Uw partner voor Nieuws, Cultuur, Educatie, Informatie en Entertainment

Twitter Omroep Almere

  • ASC Waterwijk wil komend seizoen doorpakken met jonge talenten.

ASC Waterwijk verliest nipt van IJFC.

1 december 2019

Tweede klasser Waterwijk speelt momenteel niet haar beste wedstrijden, de ploeg van trainer Mo El Abdallaoui kon niet verhinderen dat IJFC de punten in eigen huis hield.

Door deze nederlaag zakte men weer een plaats op de ranglijst en staat nog maar drie punten voor op hekkensluiter CDW dat haar eerste overwinning boekte.
Het eerste kwartier had Waterwijk wat meer balbezit maar kon niet echt een stempel op de wedstrijd drukken. De eerste grote kans was voor IJFC. Luciano Poeketi speelde zich knap vrij op links en gaf een strakke voorzet op Nino Poeketi maar deze kwam net iets tekort om tot scoren te komen. Na een kwartier nam IJFC het initiatief over, maar dat resulteerde nog niet in echte grote kansen. In de 22e minuut was er een perfecte corner van Ruben van Rooijen van IJFC, De bal schampte het hoofd van Davey van der Snoek en ging via het been van de goed spelende Stefan de Wit maar net naast. Waterwijk was dus gewaarschuwd.
Twee minuten later stoomde Stefan de Wit opnieuw op, passeerde drie tegenstanders en kwam via de kluts alleen voor keeper Gianni Hermans, zijn schot werd echter knap gepakt door de keeper. Waterwijk kreeg hierna ook wel wat mogelijkheden maar goals bleven uit. Waterwijk had niet veel later pech toen men de bal tegen de hand van een verdediger kreeg en de arbiter de bal op de stip lag. IJFC scoorde vanaf elf meter via Tim van de Brugge de 1-0. De thuisploeg ging door en nog voor de rust verdubbelde de IJsselsteiners de voorsprong en was het Ruben van Rooijen die een vrije trap fraai in de kruising schoot. Een wereldgoal en een staande ovatie op de tribune. 2-0. Dit was tevens de ruststand.
Na de hervatting probeerde Waterwijk het tij te keren maar IJFC gaf de Almeerders maar weinig ruimte en kreeg de thuisclub toch een licht veldoverwicht. Maar het was Waterwijk die uit het niets scoorde. Op de rand van het strafschopgebied, kon men vrij uithalen en de bal verdween via de binnenkant van de paal in het doel.2-1. De strijd ging nu op en neer met nog een bal op de lat bij Waterwijk. Ook een paar schoten wist Waterwijk-doelman Gianni Herman goed te verwerken. Enkele minuten later een gevaarlijke uitbraak van Waterwijk, maar ten koste van een gele kaart kon Stefan de Wit met een slimme overtreding redding brengen. In de 77e minuut een uitstekende actie van invaller Traves Wright, zijn schot werd echter net geblokt. Waterwijk zette nu alles op de aanval maar de verdediging van IJFC gaf geen krimp. In de 94e minuut nog een corner voor Waterwijk, maar de goed geconcentreerd keepende Mike Maaswinkel torende boven iedereen uit en pakte de bal klemvast uit de lucht. In de 95e minuut floot scheidsrechter Dam voor het einde van de wedstrijd en droop Waterwijk met een kater af terwijl een gelijkspel ook nog gekund had gezien de druk in de slotfase. Voor Waterwijk dus geen beste beurt met de derby tegen FC Almere volgende week voor de boeg.


Copyright © 2020 - Omroep Almere | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)