Uw partner voor Nieuws, Cultuur, Educatie, Informatie en Entertainment

Twitter Omroep Almere

  • ASC Waterwijk wil komend seizoen doorpakken met jonge talenten.

ASC Waterwijk wint terecht van sv Lopik en blijft meedoen in 2B. (5-2).

ASC Waterwijk blijft in de zaterdag tweede klasse mee doen voor de prijzen.

Men moest wel aantreden zonder Roy de Vries die vorige week geblesseerd raakte en er zeker drie weken niet bij kan zijn. De ploeg van Mark de Boer begon slap en moest in de beginfase al een goal toestaan van de gasten, maar uiteindelijk herstelde men zich en na een half uur en kwam Waterwijk via een strafschop na een overtreding op Selqukhan Okay op gelijke hoogte. Niels van der Zaal schoot Waterwijk vanaf elf meter naar de (1-1). De Almeerders kregen nu de overhand en was het Okay die Waterwijk vlak voor de rust verdiend op 2-1 zette. Niet veel later werd de voorsprong zelfs vergroot toen Jerry Osei op fraaie wijze de 3-1 scoorde. Een mooie stand bij de rust voor Waterwijk dat deze voorsprong ook wel verdiende gezien de gretigheid van de ploeg.

Na de rust was er weer een slap begin van de Almeerders wat Lopik de kans gaf kansen te creeeren maar tot scoren kwam men vooralsnog niet. Toen Waterwijk de draad weer oppakte kwamen er ook weer kansen maar deze werden in deze fase echter niet verzilverd. Na zo’n 30 minuten in de tweede helft was het wel raak, Mike van Pareen schoot zijn ploeg naar een nog grotere voorsprong (4-1). In de 80e minuut deed Lopik nog wat terug via een strafschop (4-2) maar kort hierna was het topscorer Niels van der Zaal die zijn (22e!) en Waterwijks vijfde treffer inschoot. De uitslag had nog hoger uit kunnen vallen als men deze wedstrijd nog geconcentreerder was geweest.

Volgende week staat de derby tegen FC Almere op het programma, de heenwedstrijd werd toen een 2-0 zege voor de Havenaren. Dit duel begint om 17.00 uur i.v.m. het Hollandcup toernooi.


Reageren op dit bericht

*= verplichte velden.

Copyright © 2020 - Omroep Almere | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)