Uw partner voor Nieuws, Cultuur, Educatie, Informatie en Entertainment

Twitter Omroep Almere

  • ASC Waterwijk wil komend seizoen doorpakken met jonge talenten.

Auteursduo Bettina Drion en Hans van den Pol twee keer te gast in Almere

Recent verscheen bij Uitgeverij Marmer de roman De engel en de adelaar, geschreven door het duo Bettina Drion en Hans van den Pol. De auteurs geven op 17 juni een lezing in Almere, en zijn zaterdag 20 juni bij Boekhandel Stumpel voor een Ontmoet&Groet met lezers en andere geïnteresseerden.

Uitgangspunt van hun roman is het waargebeurde verhaal van een Joodse baby die in het huis van Drion was ondergedoken tijdens de Tweede Wereldoorlog. De verzetsheldin die het kindje onderdak gaf werd verraden door de NSB-buurman. De baby overleefde de oorlog gelukkig en Van den Pol kwam haar een paar jaar geleden op het spoor. Ze vertelde aan hem haar ongelooflijke levensverhaal.

Drion en Van den Pol besloten samen De engel en de adelaarte schrijven, een boek geïnspireerd op de keuzes waar vrouwen als de moeder van de baby voor geplaatst werden, en de gevolgen ervan. Het is een roman geworden over een onmogelijke liefde tussen een Oostenrijkse SS’er en een joodse vrouw. Behalve in Nederland speelt het verhaal zich af in België, Duitsland en Oostenrijk.

Na een afgeladen boekpresentatie in Zaandam volgden drukbezochte signeersessies in heel Nederland. In een aantal gevallen was de roman na een Ontmoet&Groet in de winkel uitverkocht.

Op woensdag 17 juni om 19.00 uur organiseert de Open Universiteit samen met de Nieuwe Bibliotheek in Almere een lezing met het schrijversduo waar nog enkele kaarten voor verkrijgbaar zijn.

In de pers werd De engel en de adelaar “een indrukwekkend liefdesverhaal en een pageturner” genoemd. Hebban, het grootste lezersplatform in Nederland en Vlaanderen schreef over de roman: “Deze som van schrijfstijl, verrassende wendingen en een goed zichtbaar uitgewerkt thema, maakt het een heerlijk te lezen roman.”

Bettina Drion en Hans van den Pol zijn op zaterdag 20 juni tussen 13.30 en 16.00 uur aanwezig in Boekhandel Stumpel in de Citymall, Schutterstraat 18 in Almere.


Reageren op dit bericht

*= verplichte velden.

Copyright © 2020 - Omroep Almere | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)