Uw partner voor Nieuws, Cultuur, Educatie, Informatie en Entertainment

Twitter Omroep Almere

Blauw/witte tenues populair bij voetbalclubs uit Flevoland

23 augustus 2017

De kleuren blauw en wit zijn de meest voorkomende kleuren op de Flevolandse voetbalvelden. Dat blijkt uit onderzoek van online vergelijkingsspecialist beslist.nl, wat KNVB data van clubkleuren van Nederlandse voetbalclubs analyseerde. De meeste Nederlandse voetbalclubs spelen in rode tenues.

Meeste voetbalclubs spelen in het rood
Een analyse van data van de KNVB laat zien dat een meerderheid van de Nederlandse voetbalclubs in een roodkleurig tenue speelt (10,1%). Ook blauw/witte (9,5%) en rood/witte (9,3%) tenues zijn in trek bij voetbalclubs.

Flevoland kleurt blauw/wit
Er zijn sterke regionale verschillen met betrekking tot de verschillende clubkleuren. Zo dragen voetbalclubs uit Flevoland vooral blauw/witte tenues (21,4%). De meeste voetbalclubs uit de provincies Friesland (11,2%) en Overijssel (10,1%) hebben ook blauw/witte clubkleuren.

Clubs uit de provincies Noord-Holland en Zuid-Holland gebruiken voornamelijk wit als kleur (respectievelijk 12,5% en 12,6%). In de provincies Zeeland (12,65%) en Noord-Brabant (14,4%) draagt men voornamelijk gele tenues.

In Limburg (12,4%), Gelderland (11,7%), Utrecht (13%) en Groningen (13,2%) hebben de meeste voetbalclubs rode tenues. In Drenthe dragen de meeste voetbalclubs geheel blauwe tenues (11,8%).

Zwarte kicksen weer geliefd
Naast het gebruik van clubkleuren is gekeken naar de populariteit van gekleurde voetbalschoenen. Sinds de eeuwwisseling domineren opvallende en fel gekleurde voetbalschoenen de Nederlandse voetbalvelden. Daar lijkt nu verandering in te zijn gekomen; de zwarte schoen maakt namelijk een comeback.

Bekijk het volledige overzicht van clubkleuren en voetbalschoenen op: https://www.beslist.nl/info/voetbal.html


Copyright © 2018 - Omroep Almere | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)