Uw partner voor Nieuws, Cultuur, Educatie, Informatie en Entertainment

Twitter Omroep Almere

  • ASC Waterwijk wil komend seizoen doorpakken met jonge talenten.

Blij met de Bijbel-tent Ned. Bijbelstudie Centrum weer in Almere

Het Nederlands Bijbelstudie Centrum (NBC) toert deze zomer voor de veertiende keer met zijn rood-blauwe, circusachtige tent door het land en doet dit keer, na tien jaar, ook Almere weer aan. Met het thema ‘Blij met de Bijbel’ staat de tent van zaterdag 9 t/m vrijdag 15 juni op het Manifestatieveld, t/o jachthaven WSV, Sluiskade 11, 1305 AD Almere Haven. Parkeren achter Manifestatieveld.

Overdag en ‘s avonds om 20:00 uur zijn er programma’s voor verschillende doelgroepen, waarin volgens de organisatoren geloof in Jezus Christus en het belang van de Bijbel centraal staan. Voorafgaand aan de tentweek trekt op zaterdagen 26 mei en 2 juni een zangkoortje door het centrum van Haven, o.a. om mensen te woord te staan en te flyeren.

Kindermiddagen
Zondag (14.00 uur) en woensdag (15.00 uur) zijn er kindermiddagen. Greetje de Jongh en Marja Stravers vertellen respectievelijk over De barmhartige Samaritaan en De spelonk van Adullam. Zondag treedt Joy op en woensdag 2Gether van het Leger des Heils, beide kinderkoren uit Almere.

Het NBC is de organisatie rond Bijbelleraar Ab Klein Haneveld uit Almere, die zelf driemaal spreekt (zondag, woensdag en vrijdag) en ook deel uitmaakt van de BBC-combo, die woensdag optreedt met het programma ‘Toen was geloof nog heel gewoon’. Andere sprekers zijn: Herm Ubbink (jongerenavond, zaterdag), Bert Rietberg (maandag), Theo van Zuilekom (dinsdag) en Razzak Avakhti (donderdag).

Muzikale medewerking wordt verleend door: koor Outside uit Almere Buiten (zaterdag), Galit en Sabina (zondag), het Bijbelse Boodschap Koor uit Almere (maandag), zanggroep Gideon (dinsdag), Daan Kroeze (donderdag) en Annelies en The Little Band (jazzgospel, vrijdag).

De Waarheid die vrij maakt is alleen te vinden in de Bijbel, zegt Ab Klein Haneveld.
“Daarom willen wij mensen via deze campagnes confronteren met de inhoud van de Bijbel en we hopen hen nieuwsgierig te maken. Ons uiteindelijke doel is dat zij, na tot erkentenis van de waarheid te zijn gekomen, die ook echt gaan bestuderen. Wij zien dat in de praktijk steeds minder mensen, helaas ook gelovigen, de Bijbel openen.”

Volgens Klein Haneveld is tentevangelisatie niet zo ouderwets als velen menen. “De boodschap van de Bijbel is nu eenmaal tijdloos. We zien dat tijdens elke campagne mensen tot geloof of tot verdieping daarvan komen en worden aangeraakt door Gods Geest. Maar wij gaan niet primair voor de massa.” 
 
Het is de veertiende zomertournee van het NBC. De stichting begon met de tentcampagnes in 2005, omdat een andere organisatie er toen na 57 jaar vrijwel mee stopte. Klein Haneveld vreesde dat die manier van evangeliseren, waarmee in het verleden ook zijn vader (wijlen evangelist Jacob Klein Haneveld) en Johannes de Heer zich bezighielden, zou ophouden te bestaan.
Meer informatie: www.bijbelstudie.nl


Reageren op dit bericht

*= verplichte velden.

Copyright © 2020 - Omroep Almere | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)