Uw partner voor Nieuws, Cultuur, Educatie, Informatie en Entertainment

Twitter Omroep Almere

  • Charles Loots leidt maandagavond eerste training bij FC Almere.

Buitenboys haalt flink uit tegen AH’78 (5-0).

24 maart 2019

In de zaterdag derde klasse C heeft Buitenboys goede zaken gedaan.

Al snel bleek dat AH’78 in het eerste bedrijf de bovenliggende partij was en de toon aangaf, mede veroorzaakt door het vele onnodige balverlies van de thuisploeg. Binnen 10 minuten kreeg AH’78 drie prima mogelijkheden, echter stond het vizier van de gasten in deze fase niet op scherp.
Aan de andere kant deed Buitenboys dit veel beter. De eerste keer dat de thuisploeg voor de goal van AH verscheen was het direct raak, een kapbeweging en een schot van de Almeerse-spits Rowdy Moorman was voldoende voor de (1-0). Een domper gezien het spelbeeld voor AH’78.
Toch speelde het spel zich na deze goal wederom vooral af op de speelhelft van Buitenboys. AH’78 speler Ozturk kreeg een kans op randje zestien, deze werd echter een prooi voor Rick van Dekken de goalie van de thuisploeg.
Buitenboys nam hierna wel meer het initiatief en wist in de voorsprong via Victor Adu dan ook te verdubbelen (2-0). AH’78 pakte de draad toch weer op en kreeg de kans om de “aansluiter” te maken maar de bal belandde buiten bereik van de Buitenboys-goalie op de lat.
In de 40e minuut sloeg Buitenboys echter weer toe door good old Michael Buth (3-0). De Almeerders hadden de wedstrijd onder controle en de gasten wisten voor de rust niet meer tot scoren te komen, 3-0 was dan ook de ruststand.

De tweede helft was er een voor de statistieken, Buitenboys wist zich verzekerd van een riante 3-0 voorsprong en konden de tegenstoten van de gasten goed pareren.
Voor de statistieken maakte de thuisploeg er nog twee goals bij door Tim van Leerdam en Joey Wierstra. AH’78 had niet z’n beste middag en vergat in de eerste helft tot scoren te komen. Na de rust wel wat momenten voor het Buitenboys doel maar het leverde maar weinig op voor AH’78.
Volgende week het inhaalduel in Huizen tegen dezelfde tegenstander en zal het er mogelijk anders aan toe gaan. Buitenboys bezet nu de zesde plek op de ranglijst en kan volgende week bij winst nog een plaats stijgen.


archieffoto: uit eerdere wedstrijd tegen AH'78.


Copyright © 2019 - Omroep Almere | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)