Uw partner voor Nieuws, Cultuur, Educatie, Informatie en Entertainment

Twitter Omroep Almere

  • ASC Waterwijk wil komend seizoen doorpakken met jonge talenten.

Burgemeester Franc Weerwind interviewt Frénk van der Linden bij Boekhandel Stumpel

Voor één keer worden de rollen omgedraaid: burgemeester Franc Weerwind, honderden keren in zijn leven door journalisten ondervraagd, kiest voor de rol van interviewer. Zaterdagmiddag 11 november legt hij Frénk van der Linden (volgens Matthijs van Nieuwkerk 'onze meesterinterviewer') in boekhandel Stumpel het vuur aan de schenen.

Aanleiding is de publicatie van het boek 'Onder Hollandse Helden, valkuilen en levenslessen van een vragensteller', waarin Frénk de lezer achter de schermen laat kijken: hoe ging het toe op het moment dat hij mensen van naam en faam interviewde als Freddy Heineken, Neelie Kroes, Johan Cruijff, Anouk, André Hazes en Ahmed Aboutaleb? Zo eerlijk mogelijk probeert hij te vertellen wat hij goed en fout deed, wat zijn geleerde lessen zijn. 'Wanneer je als interviewer veertig jaar lang andere de maat neemt', zegt Frénk, 'wordt het tijd voor zelfkritische reflectie.'

Ook vertelt Frénk in de bundel over de manier waarop zijn persoonlijk leven samenhangt met zijn journalistieke loopbaan. Als zoon van gescheiden ouders die veertig jaar geen woord met elkaar wisselden, maakte hij enkele jaren geleden de tv-documentaire Verloren Band, waarin hij zijn gescheiden vader en moeder (die al veertig jaar geen woord meer met elkaar hadden gewisseld) of zij werkelijk zonder verzoening, in bitterheid en haat, wilden sterven.

Zaterdag 11 november 13:30 – 14:30 uur Boekhandel Stumpel Almere
Schutterstraat 18 1315 VJ Almere 036 – 3020130
almere@stumpel.nl
http://www.stumpel.nl/winkels/boekhandel-stumpel-almere
https://www.facebook.com/stumpelalmere/


Reageren op dit bericht

*= verplichte velden.

Copyright © 2019 - Omroep Almere | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)