Uw partner voor Nieuws, Cultuur, Educatie, Informatie en Entertainment

Twitter Omroep Almere

  • ASC Waterwijk wil komend seizoen doorpakken met jonge talenten.

Bus komt eraan, blijf even staan

In Almere zijn veel noodremmingen tussen bussen en fietsers, omdat jongeren de busbaan als oversteekpunt gebruiken. De gemeente voert in samenwerking met jongerenorganisatie TeamAlert op 31 oktober verschillende ludieke acties uit om aandacht te vragen voor de gevaarlijke verkeerssituaties. Daarnaast wordt op die dag een video voor de Instagramcampagne opgenomen waarbij de slogan centraal staat: 'bus komt eraan, blijf even staan'.

Buschauffeurs in Almere gaven enkele jaren geleden aan dat ze vaker op het laatste moment moeten remmen. Dit zorgt ervoor dat de chauffeurs en de jongeren flink schrikken. Om deze reden voert de gemeente Almere sinds 2017 in samenwerking met TeamAlert een busbaancampagne uit. Afgelopen jaren verzonnen jongeren zelf slogans over de verkeerssituatie en zijn er acties geweest waarbij medewerkers van TeamAlert in rode mannenpakken bij gevaarlijke oversteekplekken stonden.

Dit jaar wordt er groots uitgepakt. Op de 31e leggen medewerkers van TeamAlert wederom gehuld in een rood pak een parcours af door de stad langs de gevaarlijke verkeerssituaties en middelbare scholen. Op scholen worden posters opgehangen, zadelhoesjes uitgedeeld en krijttags met de slogan gezet. Op de video wordt op een ludieke manier aan de jongeren uitgelegd dat het de norm is om niet de busbaan over te steken, maar de hiervoor bedoelde oversteekplaatsen te gebruiken. TeamAlert verspreidt via Instagram binnenkort de video onder jongeren in Almere.


Reageren op dit bericht

*= verplichte velden.

Copyright © 2020 - Omroep Almere | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)