Uw partner voor Nieuws, Cultuur, Educatie, Informatie en Entertainment

Twitter Omroep Almere

  • Vanaf 9 december 2018 een nieuwe dienstregeling voor allGo Almere bit.ly/2S00GVC

Buurman & Buurman openen de Beestentoren in Natuurpark Lelystad

23 september 2017

De bekende TV-klussers Buurman & Buurman hebben zaterdag speeltoestel ‘de beestentoren’ geopend in Natuurpark Lelystad. De klim- en klautertoren biedt ruimte aan tientallen kinderen en wordt omringd door sculpturen van dieren die te vinden zijn in het Natuurpark, zoals een wisent op ware grootte. Enkele meters verderop is een kleinere beestentoren geplaatst, speciaal voor dieren en insecten.

Uitvoerig getest
Voor de opening werd het speeltoestel uitvoerig getest. Hiervoor hadden Het Flevo-landschap en schenker Afvalzorg de bekendste klussers van Nederland, Buurman & Buurman, uitgenodigd. Zij openden, samen met Hans Teunissen van Afvalzorg en directeur van Het Flevo-landschap, de speeltuin. Even leek het erop dat de twee klunzen het toestel niet zouden goedkeuren, maar daar staken de aanwezige kinderen een stokje voor. Zij testten het toestel uitvoerig en al snel werd het speeltoestel door Buurman & Buurman alsnog goedgekeurd.

Cadeau van buurman Afvalzorg
De twee beestentorens zijn geschonken door Afvalzorg aan Het Flevo-landschap. Dit in het kader van het beleid van het bedrijf om natuur- en milieuprojecten in de omgeving van haar locaties te ondersteunen. Locatie Zeeasterweg van Afvalzorg ligt direct naast Natuurpark Lelystad. Niet geheel toevallig vond de opening daarom plaats op nationale burendag. Voor deze feestelijke happening werden de buren van Natuurpark Lelystad en Afvalzorg uitgenodigd voor een leuk en leerzaam programma bij beiden organisaties. Speciaal voor deze groep openden Afvalzorg zelfs haar deuren en konden mensen mee met een rondleiding voor een uniek kijkje achter de schermen. In totaal maakten honderden mensen hier gebruik van.

Over stichting Het Flevo-landschap
Stichting Het Flevo-landschap is de particuliere natuurbeschermingsorganisatie van Flevoland en is opgericht in 1986 en heeft 56 natuurgebieden met in totaal ruim 6.000 hectare Flevolandse natuur in eigendom. De stichting beheert gebieden en cultureel erfgoed, waaronder de Lepelaarplassen en Pampushout bij Almere, Natuurpark Lelystad en het Werelderfgoed Schokland (UNESCO). Samen met ruim 12.000 begunstigers en 150 vrijwilligers zorgt Het Flevo-landschap ervoor dat het Flevolandse landschap behouden blijft en Flevoland elke dag mooier wordt.

Foto: Fotostudio Wierd


Copyright © 2018 - Omroep Almere | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)