Uw partner voor Nieuws, Cultuur, Educatie, Informatie en Entertainment

Twitter Omroep Almere

  • Sporting Almere totaal van slag en is nu hekkensluiter.

Campagne voor gelijke positie gehandicapten trapte af bij de VARA

18 mei 2015

‘Wij staan op!’, een groep van 10 jongvolwassenen met een beperking, startte op 16 mei een publiekscampagne voor het verbeteren van de positie van mensen met een beperking. "Wij staan op!’ roept de regering op meer haast te maken met de ratificatie van het VN-verdrag voor mensen met een beperking. De groep brengt onder andere een manifest uit waarin zij het VN-verdrag in concrete eisen hebben omgezet. Zij vragen alle Nederlanders om hun steun te betuigen aan het manifest via de website www.wijstaanop.nl. De campagne startte tijdens de uitzending van het VARA programma Kassa, zaterdag 16 mei om 19.05 uur op NPO1 waar ook Tweede Kamerlid Otwin van Dijk was uitgenodigd.


In 2015 neemt het kabinet Rutte zich na jaren van vertraging voor het VN-verdrag inzake de rechten van personen met een handicap te ratificeren. Dit moet een einde betekenen van de visieloosheid en het opzij schuiven van de rechten van mensen met een beperking.  ‘Wij staan op!’ is een groep van 10 jongvolwassenen met een levenslange en levensbrede handicap (fysiek, zintuiglijk, of anders). Alle leden willen volledig en daadwerkelijk deelnemen aan de samenleving en daarin worden opgenomen, maar ervaren veel tegenwerking en onbegrip. Zij willen niet langer door politiek of samenleving gezien worden als speciale zorgvragers of hulpbehoevenden. Zij willen behandeld worden als gelijkwaardige mensen. Daarom beginnen zij een campagne voor meer vrijheid, gelijkwaardigheid en minder beperkingen en discriminatie vanuit de samenleving.

Manifest
‘Wij staan op!’ heeft een Manifest voor vrijheid, gelijkheid en menselijkheid opgesteld met 12 eisen aan de regering en aan de samenleving. De groep vraagt iedereen in Nederland om een persoonlijke steunbetuiging te geven aan het manifest via de website www.wijstaanop.nl. De groep wil het manifest en alle steunbetuigingen op de dag van de ratificatie van het VN-verdrag voor de rechten van personen met een handicap overhandigen aan minister-president Mark Rutte. Tot die tijd voert de groep campagne om alle Nederlanders te overtuigen van de noodzaak om Nederland toegankelijker te maken voor hen en daarmee voor iedereen.

Kassa
Op zaterdag 16 mei is ‘Wij staan op!’ haar campagne officieel gestart tijdens de uitzending van het VARA programma Kassa, om 19.05 uur op NPO 1. Daarna ging de website officieel in de lucht en kunnen kijkers het manifest onderschrijven en/of hun steun via donaties aanbieden.

Voor meer informatie en vragen, mail naar info@wijstaanop.nl

Voor het fragment op Vara’s Kassa kunt u ook naar deze link:

http://kassa.vara.nl/tv/afspeelpagina/fragment/jongeren-met-beperking-willen-toegankelijkere-samenleving/speel/1/


Copyright © 2019 - Omroep Almere | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)