Uw partner voor Nieuws, Cultuur, Educatie, Informatie en Entertainment

Twitter Omroep Almere

  • ASC Waterwijk wil komend seizoen doorpakken met jonge talenten.

CDA wil aanpak overlast playground Almere Poort

De Almeerse CDA fractie heeft schriftelijke vragen gesteld aan het college. Het CDA wil een oplossing voor de inwoners van Almere Poort, die overlast ervaren omdat een commerciële voetbalschool uit Amsterdam Zuidoost hun playground gebruikt. Deze voetbalschool geeft tegen betaling voetballes aan kinderen, maar maakt gratis gebruik van de playground. De meest  deelnemende kinderen wonen in Amsterdam Zuidoost.

De Almeerse CDA fractie heeft schriftelijke vragen gesteld aan het college. Het CDA wil een oplossing voor de inwoners van Almere Poort, die overlast ervaren omdat een commerciële voetbalschool uit Amsterdam Zuidoost hun playground gebruikt. Deze voetbalschool geeft egen betaling voetballes aan kinderen, maar maakt gratis gebruik van de playground. De meeste deelnemende kinderen wonen in Amsterdam Zuidoost.


De Almeerse CDA fractie heeft schriftelijke vragen gesteld aan het college. Het CDA wil een oplossing voor de inwoners van Almere Poort, die overlast ervaren omdat een commerciële voetbalschool uit Amsterdam Zuidoost hun playground gebruikt. Deze voetbalschool geeft tegenbetaling voetballes aan kinderen, maar maakt gratis gebruik van de playground. De meeste deelnemende kinderen wonen in Amsterdam Zuidoost.

Niet alleen houden ze hiermee de playground bezet zodat kinderen uit de buurt er niet kunnen spelen, maar ze veroorzaken veel overlast. De kinderen worden gebracht met auto’s die maar in het wilde weg rond de playground worden neergezet. Dat levert gevaarlijke situaties op voor overig verkeer. Ook ervaren omwonenden veel geluidsoverlast van de trainingen. “De trainer heeft een erg luide stem en schreeuwt de hele tijd heel hard naar de kinderen”, aldus een van de bewoners. “Op zondagochtend beginnen ze al om negen uur!”

CDA-fractievoorzitter Bastiaan Malotaux vraagt het college om opheldering: “Wij vinden dit een onacceptabele situatie. Commerciële voetbalscholen moeten hun lessen op commerciële velden geven. De playgrounds zijn bedoeld voor mensen uit de buurt om te kunnen sporten. Wij willen dus graag van het college horen hoe het een einde gaat maken aan deze overlast.
 
Foto Froukje de Jonge, Lijsttrekker CDA Almere


Reageren op dit bericht

*= verplichte velden.

Copyright © 2020 - Omroep Almere | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)