Uw partner voor Nieuws, Cultuur, Educatie, Informatie en Entertainment

Twitter Omroep Almere

  • ASC Waterwijk wil komend seizoen doorpakken met jonge talenten.

ChristenUnie: ‘Waardig ouder worden’

De ChristenUnie heeft zaterdag 3 maart het manifest ‘waardig ouder worden in Almere’ gepresenteerd. Dat deed de partij tijdens een bijeenkomst met senioren en verschillende organisaties over dit thema. Het manifest bevat een Almeerse vertaling van het landelijk manifest met dezelfde naam. Dit manifest stelde de ChristenUnie vorig jaar op met Omroep Max en de ouderenbonden. Het manifest is opgenomen in het regeerakkoord.

“Ouderen in onze samenleving hebben veel wijsheid en levenservaring. Het is nodig dat we meer contacten mogelijk maken tussen ouderen en jongeren. Daar hebben beide groepen voordeel van.” Erna Tolkamp, kandidaat-raadslid van de ChristenUnie, verklaart het met grote stelligheid. Deze aanbeveling is één van de acht die opgenomen zijn in het Manifest ‘Waardig ouder worden in Almere’. De ChristenUnie vindt er op een meer positieve manier gesproken moet worden over en met ouderen.

Daarnaast is een andere manier van ondersteuning geven nodig, meer rekening houden met alle facetten van het leven. “Bedenk bij het nadenken over zorg en gezondheid dat bewegen heel belangrijk is, wat ook weer positief uitwerkt op het bestrijden van eenzaamheid. We hebben in Almere een Jeugdsportfonds, waarom geen Ouderensportfonds?” De ChristenUnie wil de punten uit het manifest inbrengen bij de coalitieonderhandelingen die straks na 21 maart gaan beginnen, zodat deze punten tot een verandering in de samenleving kunnen leiden.

Kwaliteit

De ChristenUnie is het een doorn in het oog dat mensen met een inkomen onder de armoedegrens gemiddeld ongeveer 5 jaar korter leven dan mensen met een hoger inkomen. Het verschil in gezonde levensjaren bedraagt zelfs 14 jaar. Erna Tolkamp: “Laten we met ouderen omgaan zoals ze verdienen, op een vriendelijke, heldere manier. Het gaat om kwaliteit van leven. En bedenk bij het benaderen van ouderen dat niet iedereen meekan in de digitale wereld. Behandel hen zoals je straks zelf ook behandeld wilt worden als je ouder bent.”


Reageren op dit bericht

*= verplichte velden.

Copyright © 2020 - Omroep Almere | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)