Uw partner voor Nieuws, Cultuur, Educatie, Informatie en Entertainment

Twitter Omroep Almere

  • ASC Waterwijk wil komend seizoen doorpakken met jonge talenten.

Cocky Kuijpers en René Peeters benoemd tot ereleden van D66 Almere

Ex-D66 raadslid Cocky Kuijpers en huidig D66-wethouder René Peeters zijn zaterdag benoemd tot erelid van de Almeerse afdeling. De twee bekende Almeerse sociaalliberalen zijn van grote betekenis geweest voor de stad en werden daarom tijdens een algemene afdelingsvergadering van de partij in de bloemetjes gezet.

Afdelingsvoorzitter Fons van der Ham roemde Cocky vanwege haar niet aflatende inzet om D66 op de Almeerse kaart te zetten. Maar liefst zestien jaar lang, ooit begonnen als een eenmansfractie, was zij politiek actief. “Cocky heeft alles meegemaakt: grote winsten maar ook een periode dat het wat minder ging met de partij en zij stond er altijd”, aldus de afdelingsvoorzitter. D66-Wethouder René Peeters kreeg alle lof voor zijn jarenlange inspanningen zodat alle kinderen van Almere zich kunnen ontwikkelen. “René is gepassioneerd en een visionair als het gaat om onderwijs en jeugd. Heel veel zaken op dit vlak zijn succesvol gerealiseerd en daar wordt met enige jaloezie vanuit het land naar gekeken”, lichtte Fons van der Ham toe aan de aanwezige leden.

Beide kersverse ereleden ontvingen uit handen van het afdelingsbestuur bloemen en een speciale aardewerken schaal met daarop afgebeeld de skyline van Almere, gemaakt door kunstenaar Wanda Entjes.


Reageren op dit bericht

*= verplichte velden.

Copyright © 2020 - Omroep Almere | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)