Uw partner voor Nieuws, Cultuur, Educatie, Informatie en Entertainment

Twitter Omroep Almere

Corendon winterzon-onderzoek: Flevoland verkiest tijdens feestdagen zonvakantie boven familiediner

6 december 2017

Ongeveer vier op de tien Nederlanders vieren de feestdagen liever op een winterzonbestemming dan met hun familie aan het kerstdiner. Dit gemiddelde ligt bij inwoners van de provincie Flevoland zelfs hoger. Maar liefst 52% bedankt liever voor het verplichte kerstdiner en vertrekt graag op reis naar een winterzonbestemming.

Bijna een kwart van de Flevolanders twijfelt nog tussen het verplichte viergangen kerstdiner of de winterzonvakantie. Nog eens 24% kiest direct voor een diner met familieleden. Zo blijkt uit de winterzon-analyse van Corendon.

Tweederde provincie Flevoland slaat het winterseizoen liefst helemaal over
De kou en het slechte weer in Nederland ontvluchten is de voornaamste reden waarom men op winterzonvakantie vertrekt. Maar liefst 68% van de Flevolanders zou de winter in eigen land zelfs het liefst helemaal overslaan en overwinteren in een warm land.

10% Nederlanders viert komende feestdagen in de zon
De komende kerstdagen en jaarwisseling worden door ongeveer één op de tien Nederlanders gevierd of ontlopen op een winterzonbestemming. Zo’n 2% viert alleen de jaarwisseling in een zonovergoten land, gemiddeld 4% juist alleen de kerstdagen. Nog eens 4% viert zowel Kerstmis als oud en nieuw op winterzonvakantie. De favoriete maand om op winterzonvakantie te vertrekken is overigens met 23% niet december, maar de maand februari.

Curaçao en Spanje favoriete winterzonvakantie bestemmingen
Een klein deel van de vakantievierders (1%) maakt het niet veel uit waar de winterzonreis naartoe gaat, als de zon maar schijnt en het er warm is. Een kwart van de Nederlanders wijst Curaçao aan als ultieme winterzonbestemming. Gemiddeld 18% kiest voor de zachte winterzon op de Canarische Eilanden. Corendon heeft voor winter 2017 de nieuwe bestemmingen Aruba, Bonaire en Thailand toegevoegd aan het assortiment vakantiebestemmingen.

Het winterzon-onderzoek is uitgevoerd onder 1520 respondenten die in het verleden een reis bij Corendon hebben geboekt. Meer informatie is terug te vinden op https://www.corendon.nl/winterzon-onderzoek


Copyright © 2018 - Omroep Almere | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)