Uw partner voor Nieuws, Cultuur, Educatie, Informatie en Entertainment

Twitter Omroep Almere

  • Charles Loots leidt maandagavond eerste training bij FC Almere.

D66 blij met aanpak Station Almere Centrum

21 december 2018

D66 Almere is blij dat het Stationskwartier in Almere Centrum flink wordt aangepakt. D66-vicefractievoorzitter Sven van der Burg: “Het station en het gebied daarom heen is het eerste wat je ziet als bezoeker aan de stad, het visitekaartje. Goed dat dit nu grondig wordt vernieuwd!”

“Door niet alleen het station te moderniseren”, zegt Van der Burg, ”maar ook de buurt om het station, hebben we de kans om dit hele gebied levendiger te maken. Daarmee wordt het aantrekkelijker voor bedrijven om hier te starten. Bovendien zijn wij heel blij met de extra woningen die hier kunnen komen. Juist voor starters en studenten is dit een ideale plek in de stad.” Donderdagavond werden de plannen voor het eerst besproken in de gemeenteraad. Volgend jaar wordt er een besluit genomen.

Flinke investeringen

D66 vindt het belangrijk dat de gemeente samen optrekt met ondernemers en ontwikkelaars om het gebied aan te pakken. Een deel van de investeringen komt uit het Fonds verstedelijking. Dit is een fonds waarin onder andere het Rijk en de provincie aan bijdragen. Het geld mag gebruikt worden om de leefbaarheid van Almere te verbeteren. Van der Burg: “Verbetering van het station is goed voor de leefbaarheid van de stad. Wel zijn we voorzichtig om teveel geld uit het fonds te halen voor dit project. Voorzieningen voor cultuur, onderwijs en sport zijn bijvoorbeeld net zo belangrijk voor de leefbaarheid van de stad.”

Betrek de stad

Van der Burg: “Ook de stad zelf moet betrokken worden en dan natuurlijk vooral de mensen die er direct naast wonen. De gemeente heeft al een aantal inloopavonden georganiseerd. Daar kwamen veel mensen op af. Erg goed dat de gemeente dit doet. Wij gaan er vanuit dat de stad bij de rest van het project net zo goed wordt betrokken.” Grote partijen als ProRail, de NS en projectontwikkelaars zijn ook betrokken bij het project. Van der Burg: “D66 is blij dat we het station en het gebied daar omheen samen met de stad klaar maken voor de toekomst! Een entree die past bij Almere."


Copyright © 2019 - Omroep Almere | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)