Uw partner voor Nieuws, Cultuur, Educatie, Informatie en Entertainment

Twitter Omroep Almere

  • ASC Waterwijk wil komend seizoen doorpakken met jonge talenten.

De bibliotheek organiseert : DebatCafé: Zorgen om de zorg

woensdag 14 januari 2015  | Bibliotheek Stad, nieuwscafé | 20.00 tot 22.00 uur

Per 1 januari worden zorgtaken naar de gemeenten overgedragen. Dat brengt grote veranderingen met zich mee, met name voor de gemeenten die met minder geld meer moeten gaan doen. Zijn de gemeenten er klaar voor?

Ouderen moeten langer zelfstandig wonen omdat instellingen sluiten, er is minder thuiszorg voor mensen die het nodig hebben, de vrije artsenkeuze is in het geding en we worden geacht meer voor elkaar te gaan zorgen. Veel mensen maken zich zorgen om de zorg.

In Almere zijn per 1 januari de wijkteams actief. De teams bestaan uit wijkwerkers met verschillende disciplines die hulp kunnen bieden bij vragen rond zorg en ondersteuning, werk en inkomen en jeugd en gezin.

Het Krachtteam Stedenwijk werkt al een jaar op deze wijze maar de meeste teams gaan per 1 januari van start.

Hoe gaat het met de overdracht van overheidstaken naar de gemeenten, waarom is er besloten deze grote operatie uit te voeren en wat verandert er voor u?

Tijdens het DebatCafé op 14 januari praten we er over met Tweede Kamerlid Lea Bouwmeester, de Almeerse wethouders Froukje de Jonge en René Peeters, maatschappelijk werkster Margreet Pieters (Krachtteam Stedenwijk) en ex-huisarts, regiomanager Harry Nijhuis (Zorggroep Almere), Frans Mulckhuijse van de SP en Christiaan Sleurink, directeur van het Leger des Heils. Marcel Kolder, vader van een gehandicapte dochter, leest een van zijn columns voor.

Maakt u zich zorgen om de zorg? Praat dan mee in het DebatCafé!

14 januari, van 20.00 - 21.30
Nieuwscafé in bibliotheek Stad
Toegang en koffie en thee zijn gratis.

Kom op tijd want de hoofdingang sluit om 20.00 uur.


Reageren op dit bericht

*= verplichte velden.

Copyright © 2020 - Omroep Almere | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)