Uw partner voor Nieuws, Cultuur, Educatie, Informatie en Entertainment

Twitter Omroep Almere

  • ASC Waterwijk wil komend seizoen doorpakken met jonge talenten.

De Meern laat Waterwijk puntloos achter 1-3.

13 oktober 2018

In de zaterdag tweede klasse B heeft Waterwijk voor de tweede keer geen thuisduel winnend af kunnen sluiten. De ploeg van Ron Gerlof moest in de tweede helft afhaken en verloor terecht.

De eerste helft waren de Almeerders niets minder dan de gasten maar moesten in de 8e minuut toch een goal toestaan, na een solo van Tim Bijl van De Meern was het Bas Scholts die strak en hard buiten bereik van Waterwijk-doelman Gianni Hermans de 0-1 inschoot. Waterwijk kwam echter goed terug maar de eindpass was vaak te onzuiver om tot scoren te komen. Pas laat in de eerste helft kreeg men wel loon naar werken toen uit een hoekschop slecht door de gasten werd weggewerkt en vanaf zo’n 25 meter schoot Ralfh Schipperijn zijn ploeg fraai naast De Meern. 1-1. Waterwijk had nu meer balbezit maar de counters van de gasten waren zeer gevaarlijk ook toen Remco de Smit goed vrij kwam maar zijn inzet verdween naast het doel van de thuisclub. De ruststand was dan ook terecht 1-1.

Na de pauze kwam De Meern beter uit het kleedlokaal dan Waterwijk want in de 48e minuut lag de 1-2 al achter de Waterwijk-goalie, Tom Gentenaar haalde strak uit en liep Waterwijk achter de feiten aan. De Almeerders gaven de gasten in deze fase veel te veel ruimte en daar maakte De Meern gretig gebruik van. Waterwijk liet het in deze fase herhaaldelijk afweten en was het ook niet verwonderlijk dat De Meern in de 67e minuut de 1-3 maakte door Trevor Mulders. Het had nog erger kunnen zijn na een slordige balbehandeling van Waterwijker Desmond Mensen maar de gasten wisten met dit buitenkansje geen raad. Waterwijk kwam het laatste kwartier aardig terug en probeerde nog wel om tot scoren te komen maar meer dan een poging van Schipperijn kwam men niet. Het bleef echter bij deze stand en leed Waterwijk de tweede nederlaag op eigen bodem. De ploeg blijft middenmoter in 2B.

Waterwijk-coach Ron Gerlof vond wel dat zijn ploeg de eerste helft meer afstand had moeten nemen, “de tweede helft lieten we het afweten en waren er weinig mogelijkheden behoudens het laatste kwartier want toen hadden we nog wel wat recht kunnen zetten”.


Copyright © 2019 - Omroep Almere | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)