Uw partner voor Nieuws, Cultuur, Educatie, Informatie en Entertainment

Twitter Omroep Almere

De nieuwe burgemeester van Almere - Column van Marcel Kolder

Annemarie gaat weg en iedereen mag solliciteren op de functie van burgemeester van Almere. En het scheelt als je alvast flink lang van stuk bent en niet erg dik. En je moet ook een zondagskind zijn om het zo ver te schoppen. En in ieder geval een flink aantal kruiwagens om je op weg te helpen. Toch?

Vraag jij je wel eens af waarom sommige mensen burgemeester kunnen worden en jij niet? Is succes een kwestie van toeval of kun je het zelf creëren?

Lange mensen zijn leider

‘Al vanaf hun derde jaar presteren langere kinderen beter bij cognitieve tests,’ schrijven Anne Case en Christina Paxson van Princeton University in een artikel voor het National Bureau of Economic Research. Lange mensen zijn vaak succesvoller dan Zo krijgen mannen die langer zijn dan 1,83 meter vaak meer verantwoordelijkheid dan kleinere werknemers, ook al hebben ze dezelfde opleiding.

Dikke mensen zijn lui

Overgewicht is slecht voor je carrière en daar verandert geen sekse, religie, ras en seksuele voorkeur is inmiddels standaard op de werkvloer, maar vooroordelen tegen dikke mensen zijn moeilijker te doorbreken. Dat blijkt uit het onderzoek van het Britse bureau The Aziz Corporation. Bijna acht van de tien managers geloven in vooroordelen tegen mensen met overgewicht: ze worden gezien als lui.

Waarom hebben sommige mensen alle geluk in de wereld?

Kwestie van goede plaats, goede tijd of zijn ze met een gouden lepel in hun mond geboren? De Amerikaanse auteur Napoleon Hill ontdekte in de vorige eeuw dat succesvolle mensen gemeenschappelijke kenmerken bezitten. Zo hangen ze niet achterover in een stoel, maar zijn ze constant bezig om hun doel te bereiken. Uit Amerikaans onderzoek onder een groot aantal studenten blijkt dat maar weinige van hen een duidelijk levensdoel voor ogen hebben. Wie dat wel hadden, bleken twintig jaar later buitengewoon succesvol.

Een paar tips voor de selecteurs van onze nieuwe burgemeester, want dit moet je in ieder geval als kwaliteit hebben. Een opsomming.

Positieve instelling

Het is bewezen dat we datgene aantrekken waar we het meeste over nadenken. Mensen die uiteindelijk doorbraken, geloofden in zichzelf en in hun persoonlijke capaciteiten.

Brandend verlangen

Behalve een positieve instelling hebben geslaagde mensen een brandend verlangen om hun doelen te bereiken. Ze hebben altijd oog voor nieuwe kansen, waar ze zich vervolgens hartstochtelijk op storten.

Leergierig en hard werken

Succesvolle mensen zijn leergierig en werken hard.

Duidelijkheid is gezag

Succesvolle mensen weten precies wat ze willen bereiken en hoe ze dat doen.

Doorzetten

Veel mensen zijn op zoek naar instant-succes, maar zo makkelijk is het helaas niet. Succes is niet weggelegd voor opgevers, wel voor doorzetters.

Offers brengen

Het geluk komt ook succesvolle mensen niet aanwaaien. Ze moeten er vaak veel voor opofferen. Topsporters kunnen nooit eens stevig doorzakken.

Nou, niet zo moeilijk toch. De eisen aan onze nieuwe burgemeester. Zal ik een poging wagen? Ben wel niet erg lang en een beetje corpulent. Maar dat offer brengen om 20 kilo af te vallen, dat wil ik dan wel. Laat dat duidelijk zijn.


Reageren op dit bericht

*= verplichte velden.

Reactie geplaatst op 13 april 2015 door Jo Bosma

Beste Marcel, Volgens mij heeft lengte geen enkele invloed. Zelf ben ik niet erg lang. Ik was 1.72, maar ben gekrompen. In het kopje Brandend verlangen herken ik mij wel: Deze gedachtegang staat, volgens mij, niet op zichzelf. De uniciteit van ieder mens afzonderlijk maakt dat er een verscheidenheid aan keuzen- en inspiratie zal zijn bij het realiseren van relevante doelstellingen. De stijl van Leidinggeven in combinatie met de gewenste Cultuur lijkt mij noodzakelijk voor welke leidinggevende functie dan ook.. In mijn geval kan ik spinnijdig zijn als mensen onrecht wordt aangedaan. Van Nature wil ik ‘de mens’ graag gelukkig zien en zal ik alles wat in mijn vermogen ligt gebruiken om te vechten voor Effectiviteit- en Rechtvaardigheid. (van Zuthem) Volgens mij kun je een uitstekend Bestuurder- en Uitvoerder zijn als je de eigenschappen bezit die je noemt onder het kopje Brandend verlangen ‘in je hebt’ en toepast. Bedankt voor je Artikel Marcel.

| Reageer op dit bericht |
Copyright © 2018 - Omroep Almere | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)