Uw partner voor Nieuws, Cultuur, Educatie, Informatie en Entertainment

Twitter Omroep Almere

De Roovers komen naar Almere! 13 mei

De Roovers - een van de gezichtsbepalende gezelschappen uit Vlaanderen – speelt zaterdag 13 mei de theatervoorstelling Onschuld in Corrosia Theater, Expo & Film. De voorstelling is gebaseerd op de tekst van een van de succesvolste Duitse toneelauteurs van dit moment: Dea Loher. In negentien scènes schetst Onschuld een ontluisterend beeld van een groep mensen aan de rand de samenleving, ergens in een kleine kustplaats. Twee Afrikaanse illegalen, een blinde paaldanseres, een psychotische vrouw, een opdringerige bejaarde, een filosofe die haar boeken verbrandt: het zijn geen helden, maar mensen die pessimistisch denken – wantrouwen is wat hen bindt – en tegelijkertijd optimistisch willen zijn. Samen vormen ze een schrijnende mozaïekvertelling, met taferelen zo mooi als stillevens, aldus de Vlaamse krant De Standaard. Met muziek van Samowar en Kreng. Kaartverkoop via www.corrosia.nl

De Roovers is een zeer succesvol Antwerps theatercollectief (1994) van vier toneelspelers/makers. Ze werken nooit met een regisseur: elk maakproces is een gezamenlijk zoeken naar het verhaal dat op dat moment verteld moet worden. De acteurs verdiepen zich in teksttheater, waarbij ze klassiek repertoire van onder andere Shakespeare, Tsjechov en Aischylos naar hun hand zetten, of gaan aan de slag met hedendaagse schrijvers als Paul Auster en Judith Herzberg. Maar evengoed maken ze theater voor kinderen of wagen ze zich aan muziektheater. De Rooversstijl zou je kunnen typeren als tragikomisch: een niet zo vrolijk gegeven wordt vaak gebracht op een nuchtere, bijna humoristische toon.

Dea Loher
Dea Loher (1964) is een van de succesvolste hedendaagse Duitse toneelauteurs. Ze studeerde germanistiek en filosofie in München en leeft tegenwoordig in Berlijn. In haar politieke en poëtische stukken, veelvuldig bekroond en regelmatig gespeeld, hoor je echo’s van grootse voorgangers als Brecht, Beckett, Müller en vooral Fassbinder. Onschuld (Unschuld) is een stuk uit 2003.

Pers over Onschuld:
‘Een vinnige theatervoorstelling in een doordacht decor en glasheldere setting.(…) De tragikomische taferelen werken erg verfrissend binnen de degelijke en erg tekstgerichte taal van de Roovers. Even verfrissend zijn de vijf gastacteurs waarmee De Roovers samenwerken.’ (Focus Knack)

De Roovers, Onschuld
Zaterdag 13 mei, 20.30 uur
Corrosia Theater, Expo & Film, Markt 43, 1354 AP Almere Haven
Prijs toegangskaarten: € 16 / € 14, online € 15 / € 13 na afloop: ontmoet de makers

Foto: De Roovers, Onschuld © Stef Stessel


Reageren op dit bericht

*= verplichte velden.

Copyright © 2017 - Omroep Almere | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)