Uw partner voor Nieuws, Cultuur, Educatie, Informatie en Entertainment

Twitter Omroep Almere

  • ASC Waterwijk wil komend seizoen doorpakken met jonge talenten.

De Roovers komen terug naar Almere!

Dinsdag 16 januari staat de eerste theatervoorstelling van het nieuwe jaar in Corrosia Theater, Expo & Film: Arabische nacht van het Vlaamse topgezelschap De Roovers. In dit juweel passeren heel wat clichés uit het welbekende Duizend-en-één-nacht. Arabische nacht geeft ons een inkijkje in het eenzame leven van een vijftal bewoners in een grote anonieme woontoren. De voorstelling ademt hedendaagse tristesse met een oosters tintje. Inclusief live muziek op elektrische gitaar. Na afloop van Arabische nacht proost Corrosia Theater, Expo & Film graag met het publiek op 2018. De bubbels staan al klaar!

De Roovers – een graag geziene gast bij Corrosia - is een Antwerps theatercollectief van vier toneelspelers/makers. Ze werken nooit met een regisseur: elk maakproces is een gezamenlijk zoeken naar het verhaal dat op dat moment verteld moet worden. Nu bijten ze zich voor de tweede keer vast in een voorstelling van Roland Schimmelpfennig (1967), een van de meest gespeelde Duitse theaterschrijvers van het moment. Zijn oeuvre omvat meer dan dertig werken en wordt in meer dan veertig landen opgevoerd. In Nederland is zijn werk vrij onbekend.

Verhaal Arabische nacht
Een appartementsblok in een stad op een warme zomernacht. De achtste, negende en tiende verdieping hebben geen water. Alsof het water op de zevende verdieping ergens verdwijnt. Lomeier, de conciërge hoort het water achter de muren stromen en gaat er naar op zoek. Zijn tocht leidt hem naar appartement 7-32 waar Fatima Mansoer woont met Francisca Deken, die elke avond op de zetel in slaap valt en pas ontwaakt als de zon weer opkomt. In haar droom is ze een Arabische prinses. Niemand krijgt haar wakker tot op een nacht drie mannen haar trachten te kussen: Lomeier de conciërge, Fatima’s vriend Kalil en Peter Karpati, de romantische voyeur van de overkant. Door een spel van begeerte en toeval komen ze allemaal terecht in een hallucinante trip.

De Volkskrant gaf Arabische nacht van De Roovers vier sterren: "Met hun nuchtere aanpak en onderkoeld gevoel voor humor maken ze van de Schimmelpfennig-types mensen met een klein, fijn levensverhaal. De eenzame conciërge die door het gebouw waart; de laborant die zich elke avond klem zuipt; de overbuurman die tedere gevoelens koestert voor de comateuze laborant. Ze dolen voort, deze aardse personages, in een sprookje dat af en toe harde werkelijkheid is. Ook onze werkelijkheid."

De Roovers – Arabische nacht
Dinsdag 16 januari, 20.30 uur
Na afloop: ontmoet de makers en proost met ons op het nieuwe jaar!
Corrosia Theater, Expo & Film, Markt 43, 1354 AP Almere.
www.corrosia.nl

Foto's: De Roovers, Arabische nacht © Stef StesselReageren op dit bericht

*= verplichte velden.

Copyright © 2020 - Omroep Almere | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)