Uw partner voor Nieuws, Cultuur, Educatie, Informatie en Entertainment

Twitter Omroep Almere

  • ASC Waterwijk wil komend seizoen doorpakken met jonge talenten.

DebatCafé: Cultuur in Almere; kan dat wel?

woensdag 11 februari 2015 | Bibliotheek Stad, nieuwscafé | 20.00 tot 22.00 uur

Cultuur in Almere, kan dat wel?

Weet u nog? De Hectare Cultuur? Een ondernemingsplan voor de Kunstlinie dat in mei 2013 met veel trompetgeschal werd gepresenteerd, twijfel en voordeel van de twijfel zaaide. We zijn anderhalf jaar verder en het is oorverdovend stil rond de Hectare Cultuur. Het laatste nieuws is dat schouwburgdirecteur Jeroen van de Wiel van de naam af wil.

Wat is dat toch? In Almere lijkt cultuur, nou ja, het cultuurbeleid, een hete aardappel die van de ene naar de andere wethouder doorgeschoven wordt. De een wil er een hek omheen, de ander huurt voor veel geld een adviseur in die het allemaal moet bedenken en ondertussen gaan Almeerders gewoon door met hun buiten de perken activiteiten. Gelukkig bloeit van alles buiten de vastgestelde Hectare maar ergens in het stadhuis ligt een stapel kostbare rapporten te verstoffen.

Tweelingstad Amsterdam bezwijkt bijna onder haar cultureel succes, cultuur is daar een onmisbare motor van de economie. Kan dat in Almere ook of moeten we gewoon niet zeuren en naar Amsterdam gaan voor onze culturele genoegens?

Kortom: Cultuur in Almere, kan dat wel? We praten er op 11 februari over tijdens het DebatCafé.

In ons panel onder andere: Wethouder Frits Huis, Ronald Venrooy (directeur Corrosia), Boto van der Meulen (bedenker van Stadslab) en kunstenaar Hein Walter. Uiteraard wordt het debat weer creatief geleid door Elisabeth van den Hoogen.


Reageren op dit bericht

*= verplichte velden.

Copyright © 2020 - Omroep Almere | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)