Uw partner voor Nieuws, Cultuur, Educatie, Informatie en Entertainment

Twitter Omroep Almere

  • ASC Waterwijk wil komend seizoen doorpakken met jonge talenten.

Derde editie FIRST FRIDAY bij Corrosia Theater, Expo & Film

Op vrijdag 3 november staat de derde editie van FIRST FRIDAY alweer voor de deur. Deze maandelijkse avond bij Corrosia Theater, Expo & Film is hét culturele evenement in Almere Haven waar eigenzinnige kunst en cultuur gemixt worden met goede muziek en een drankje. Op het programma staat onder andere de met prijzen bekroonde korte film Grijs is ook een kleur van Marit Weerheijm. Daarnaast is er swingende muziek van Pierre et les Optimistes en Dandelion en zet de Glitterende Eenhoorn een verrassende performance neer. Kortom: het belooft weer een inspirerende avond te worden.

Korte films met o.a. Grijs is ook een kleur
Gedurende deze avond zullen drie korte films worden vertoond die elk gekenmerkt worden door een eigen stijl, thematiek en stuk voor stuk gemaakt zijn door jong talent. De afsluiter van dit drieluik is Grijs is ook een kleur. In deze coming of age wordt de jonge Cato geconfronteerd met haar oudere broer die na een zelfmoordpoging weer thuis komt wonen. Cato probeert toenadering te zoeken tot haar broer, maar hij laat haar niet toe. Als ze zich geen raad meer weet, ontmoet ze onverwacht een vreemde man met grote, witte nepvleugels. Regisseur Marit Weerheijm en haar team studeerden afgelopen jaar gezamenlijk af aan de Nederlandse Filmacademie met deze film. Sindsdien is de film overladen met prijzen, met als hoogtepunt een heuse Oscar in de categorie Best Foreign Narrative.

Pierre et les Optimistes
Pierre et les Optimistes is een Frans-Nederlandse gypsy jazz band. Vanwege hun uiteenlopende repertoire noemen ze hun muziek zelf "gypsy stuff". De snelle ritmes en de melodieuze solo’s zorgen voor een energiek optreden, waarbij je je even waant in een klein Frans café uit de jaren ’30.

Glitterende Eenhoorn
Waar hij overdag gewoon Sander Kloppenburg heet, vertoont hij ’s nachts als Glitterende Eenhoorn zijn VJ kunsten. Op 3 november zal hij te zien zijn in de theaterzaal in het bijzijn van danseres Roos Eggenhuizen voor een verrassende performance die wordt gecombineerd met live visuals.

Dandelion
De avond wordt afgesloten door de 4-koppige folkband Dandelion. De mannen zijn, naar eigen zeggen, een van de weinige bands die erin slagen een sound neer te zetten die strekt van akoestische folk tot melodische pop en van klein songwritermateriaal tot snoeiharde rockuitspattingen.

Derde editie op 3 november
De komende FIRST FRIDAY vindt plaats op vrijdag 3 november in Corrosia Theater, Expo & Film aan de Markt 43 in Almere Haven. Het programma start om 20.00 uur. Kaarten zijn te koop voor 5 euro (studenten betalen 2,50 euro op vertoon van hun studentenkaart) aan de deur en via www.corrosia.nl

Houd Facebook, Instagram @Firstfriday036 en de website van Corrosia Theater, Expo & Film in de gaten voor meer informatie over de programmering. De volgende edities zijn op 1 december, 5 januari, 2 februari. Corrosia Theater, Expo & Film is in 2015 begonnen met het project FIRST FRIDAY waarmee zij jonge cultuurprofessionals de kans geeft om elke eerste vrijdag van de maand een artistieke avond samen te stellen. FIRST FRIDAY wordt mogelijk gemaakt door Fonds voor Cultuurparticipatie, VSBfonds en Gemeente Almere. Kijk voor meer informatie op www.corrosia.nl


Reageren op dit bericht

*= verplichte velden.

Copyright © 2019 - Omroep Almere | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)