Uw partner voor Nieuws, Cultuur, Educatie, Informatie en Entertainment

Twitter Omroep Almere

  • ASC Waterwijk wil komend seizoen doorpakken met jonge talenten.

Deze week diverse activiteiten bij boekhandel Stumpel in Almere

Lezing Lidewijde Paris donderdagavond 24 november van 20.00 tot 22.00: Lidewijde Paris laat aan de hand van beelden uit het dagelijkse leven zien hoe literaire technieken overal te vinden zijn. Zo wil zij de deelnemers alert maken op stille signalen in boeken waardoor literatuur een extra spannende lading krijgt. Voor de lezing is geen voorbereiding nodig. Er worden veel voorbeelden voorgelezen en tussendoor kunnen allerlei vragen worden gesteld. Na 25 jaar boekenvak is Lidewijde Paris per 1/9 voor zichzelf begonnen als oprichter van De Lees!ambassade. Met de Lees!ambassade wil ze het literaire lezen op een onderhoudende manier bij een breder publiek promoten.

Op zaterdag 26 november:

  • Om 13.00 Ontmoet & Groet Alain Caron
Zijn nieuwe kookboek staat in het teken van de Franse keuken, maar dan met een twist, speciaal voor mensen die niet te lang in de keuken willen staan, maar toch een lekker gerecht op tafel willen zetten. "Het is niet te ingewikkeld,"vertelt Caron. "Kijk eens naar mijn kookboeken, het walhalla van de gastronomie in de wereld staat hier. Als je de Grand livre de cuisine van Ducasse pakt, het boek met de meest gebruikte en kapotte kaft, dan moet je wel kunnen koken. Mijn Franse keuken kun je gebruiken als je ervan houdt om iets klaar te maken voor je vrienden, als je houdt van boodschappen doen op de markt. Het is niet pretentieus, ik wil mensen niet leren koken." Terwijl Caron zijn boek glunderend vastpakt, vult hij aan: "Ik wil dat mensen mijn boek pak ken en denken: koken is gezellig, koken is leuk, o, wat een leuke foto, wat een mooi gerecht."

  • Om 14.00 Ontmoet & Groet Jacqueline Visser-Westerbrink
Elke dag van het jaar ruimte voor uw afspraak, uw idee, recept, dierbare herinnering, uw geheim - de schatkist van 365 dagen van uw leven. Bij 365 dagen kunst, Het Nederlandse KUNSTdagboek blijft het de verrassing om te zien wat het Nederlandse kunstwerk van vandaag is. De tekst die op 5 december in het dagboek over Het Sint Nicolaasfeest van Jan Steen staat, komt toepasselijk aan bod zaterdag. Jacqueline woont in Almere en zal in haar presentatie ook extra aandacht besteden aan de kunstenaars uit Almere en de kunstwerken die in Almere staan.

Ontmoet & groet Mascha Lammes zondag 27 november 14.00
Afgelopen maand is haar tweede kookboek Wereldbroodjes verschenen. Hierin verzamelde Mascha vijftig van de lekkerste broodjesrecepten uit alle windstreken. Een jaar eerder verscheen Vurrukkulluk, het succesvolle kookboek dat Mascha Lammes samen met haar man Ronald Giphart schreef.

In Denemarken eet je Smorrebrod, in Suriname een Broodje Bakkeljauw en in New York een Hotdog. Minder bekend zijn de Japanse Katsu Sando, de Zuid-Afrikaanse Bunny Chow en de Turkse Balik Ekmek. Wereldbroodjes is een smakelijke inspiratiebron voor iedereen die thuis in Nederland graag net zo lekker eet als op reis!


Reageren op dit bericht

*= verplichte velden.

Copyright © 2020 - Omroep Almere | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)