Uw partner voor Nieuws, Cultuur, Educatie, Informatie en Entertainment

Twitter Omroep Almere

  • Playground Almere Haven in tijdschrift Stedebouw & Architectuur bit.ly/2RZqX6x

Directeur Floriade Jannewietske de Vries burgemeester Zuidwest Friesland

18 juli 2018

Jannewietske de Vries, directeur / bestuurder van Floriade Almere B.V. is voorgedragen als burgemeester van Zuidwest Friesland. Dit betekent dat De Vries vanaf 27 september aanstaande terugkeert naar een bestuurlijke functie in haar eigen provincie, waar ze ook woonachtig is. Voor het aantreden als directeur bij de Floriade in 2016 heeft De Vries van 2007 tot en met 2015 als gedeputeerde van de provincie Friesland gewerkt. De Vries geeft aan het heel jammer te vinden de Floriade los te laten en de opdracht om de expo te organiseren niet af te maken. Samen met mede directeur Jan Willem Griep heeft de Vries vanaf 2016 gebouwd aan het expo concept en de inrichting van de organisatie.

Volgens de Vries: 'Dit is een kans die ik niet voorbij kon laten gaan, die maar één keer in vele jaren langskomt, terugkeren naar een bestuurlijke functie in mijn geliefde Friesland. Ik heb er alle vertrouwen in dat de Gemeente Almere en de staande expo organisatie, de Floriade B.V., een fantastische expo realiseren in 2022.' Voor de Gemeente Almere, als aandeelhouder van de expo organisatie Floriade B.V., betekent dit dat er op korte termijn een nieuwe directie gezocht wordt.

Floriade Almere 2022
Iedere tien jaar wordt de Floriade op een andere locatie georganiseerd. Van 28 april tot en met 23 oktober 2022 is Almere gaststad van de wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade Almere 2022. Op het Floriadeterrein, dat 60 hectare beslaat, staan de subthema's 'Voedsel' (oplossingen voor voedselproductie en –veiligheid), 'Groen' (Groene Stad Arboretum en oer- en voedselbos), 'Energie' (duurzame energie-oplossingen) en 'Gezondheid' (gezonde leefomgeving) centraal. Het terrein ligt aan het Weerwater, goed te bereiken vanaf de A6 en vanuit de stad via de toekomstige brug.


Copyright © 2018 - Omroep Almere | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)