Uw partner voor Nieuws, Cultuur, Educatie, Informatie en Entertainment

Twitter Omroep Almere

  • ASC Waterwijk wil komend seizoen doorpakken met jonge talenten.

Drie jaar ondersteuning en 'Meer kansen voor jongeren' voor Stichting Twisted

26 oktober 2018

Stichting Twisted's initiatief 'De Belofte' is geselecteerd voor het programma 'Meer Kansen Voor Jongeren van het Oranje Fonds'. Dit betekent dat de stichting de komende drie jaar wordt ondersteund in de realisatie van haar leerwerktraject voor jongeren met afstand tot de arbeidsmarkt.

'Meer Kansen voor Jongeren' is een programma waarin het Oranje Fonds drie jaar lang projecten ondersteunt die zich inzetten voor jongeren in een kwetsbare positie. Deze projecten moeten er niet alleen voor zorgen dat de jongeren een startkwalificatie behalen, maar helpen hen ook op andere vlakken. Bijvoorbeeld bij het oplossen van problemen in de thuissituatie, schuldproblematiek en het ontwikkelen van sociale vaardigheden.

Sinds 2012 begeleidt Stichting Twisted met het programma FULL jongeren met afstand tot de maatschappij –en arbeidsmarkt. Dit project kreeg recentelijk een nieuwe toevoeging in de vorm van een leerwerktraject waarbij de jongeren worden opgeleid tot horeca-assistent. Na de zes tot negen maanden durende opleiding succesvol te hebben afgerond, beschikken de jongeren over een branche-erkend diploma. Met dit diploma op zak kunnen de jongeren kiezen voor een vervolgopleiding of solliciteren op een baan.

"Dit is een mooi nieuw hoofdstuk in onze warme relatie met het Oranje Fonds. In de periode 2012 tot 2015 zijn we met deelname aan het Oranje Fonds' programma 'Kansen Voor Jongeren' in staat gesteld ons project FULL te bouwen. Dit heeft gezorgd voor het fundament van de huidige activiteiten van de stichting. Met behulp van het Oranje Fonds hebben wij meer dan 150 jonge mensen de mogelijkheid kunnen bieden om vanuit hun eigen kracht, verhalen en skills de weg naar een mooie toekomst (terug) te vinden. Het voelt daarom bijzonder, maar vertrouwd dat we opnieuw worden ondersteund door het Oranje Fonds. Hiermee kunnen we de volgende stap maken: doorbouwen aan onze legacy. Door 'Meer Kansen Voor Jongeren' zijn wij ervan overtuigd deze stap te kunnen maken.", aldus directeur Cheryl Mak.

Jongeren kunnen zich online (laten) inschrijven via www.fullhuis.nl.


Copyright © 2020 - Omroep Almere | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)