Uw partner voor Nieuws, Cultuur, Educatie, Informatie en Entertainment

Twitter Omroep Almere

Droogzwemmen van Maze de Boer nog t/m 23 september te zien in Corrosia Theater, Expo & Film

11 augustus 2017

Elke dinsdag t/m zaterdag van 12 tot 17uur, gratis toegang. Deze zomer neemt kunstenaar Maze de Boer de tentoonstellingsruimte van Corrosia Expo over met zijn tentoonstelling Droogzwemmen. De Boer is gefascineerd door transformatieprocessen en de functieveranderingen die daarmee gepaard gaan, en in Droogzwemmen heeft hij Corrosia Expo in een enorm zwembad veranderd. Het is een zwembad zonder water. Welke functie krijgt de ruimte door deze ingreep? Welke betekenis heeft ze nu? Droogzwemmen is nog t/m 23 september 2017 gratis te bezoeken.

Elke zomer geeft Corrosia Theater, Expo & Film een kunstenaar de opdracht om met zijn of haar werk te reflecteren op Almere. De Boer is bekend om zijn installaties waarmee hij inspeelt op de tentoonstellingslocatie en haar omgeving. Hij brengt een geënsceneerde kijk op de werkelijkheid en zoekt de grens tussen theater en beeldende kunst op. Daarmee is hij de perfecte kandidaat voor de jaarlijkse zomerexpositie van Corrosia Expo.

Zijn inspiratiebron voor de tentoonstelling is de stad Almere, en als iets Almere heeft bepaald, is het wel het water. Almere is een van de oudst bewoonde gebieden van Nederland en tegelijkertijd een jonge stad. Ooit maakte de oprukkende zee van de jagers in dit gebied vissers en schippers. In de twintigste eeuw werd het water verdreven en ontstond een van de meest bijzondere new towns van Nederland, gebouwd op een voormalige zeebodem. Almere zou er niet zijn geweest als het water niet had plaatsgemaakt voor land. Bij een zwembad gebeurt het omgekeerde en wordt er water gecreëerd op een plek waar voorheen land was. In hoeverre verandert de functie van een zwembad door het weghalen van water?

Droogzwemmen
T/m 23 september elke dinsdag t/m zaterdag van 12 tot 17 uur gratis te bezoeken. Elke zaterdag vinden om 13 en 15 uur gratis rondleidingen plaats. Kijk op www.corrosia.nl voor meer informatie.

Foto: Droogzwemmen, Maze de Boer © Geert Fotografeert


Copyright © 2018 - Omroep Almere | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)