Uw partner voor Nieuws, Cultuur, Educatie, Informatie en Entertainment

Twitter Omroep Almere

  • ASC Waterwijk wil komend seizoen doorpakken met jonge talenten.

Een rondwandeling door Natuurlijk! Almere.

Zo we dit jaar al een winter hebben gehad, zo hebben we in ieder geval een prachtig voorjaar! De start is in ieder geval zeer veelbelovend. Koud was het al niet, echt koud is het deze winter al helemaal niet geweest, nu maken we nota bene al kennis met zomerse dagen.

De combinatie van hoge temperaturen en een mooi zonnetje doet wonderen in de natuur: planten bloeien te vroeg, de Futen zijn al tijden aan het baltsen en hun territorium aan het afbakenen, de Eksters zijn hun nest aan het opknappen of bouwen een nieuw, kortom, eigenlijk te vroeg in het jaar staat de natuur al in rep en roer.

Bij een van mijn wandeling viel me iets bijzonders op: een Paardenbloem vlak naast de bloem van het Klein hoefblad. Door de hoge temperaturen bloeien in eens twee planten tegelijkertijd die normaal pas na elkaar bloeien.

Voor veel mensen zijn deze twee bloemen een pot nat: allebei geel en allebei onkruid.

Maar kijk eens naar hun schoonheid, de fijnheid waarmee ze gecreëerd zijn. Er is ook een groot verschil tussen deze planten: de ene bloemstengel heeft schubben, terwijl de stengel van de Paardenbloem volledig glad is. Ook de bladeren van de beide planten zijn totaal anders.

Mensen staan vaak perplex van de schoonheid van bloemen wanneer ze een vergroting zien, denken direct dat het een bijzondere soort is. Zich niet realiserend dat het bloempje direct naast hun deur voorkomt.

Maar het voornaamste probleem van deze twee planten is dat ze nogal eens voorkomen in ons gazonnetje. En dat past natuurlijk niet. Dit maakt ze ongewenst en ongeliefd!

Luchtfoto Natuurbelevingscentrum “de Oostvaarders”

Foto Alca Natuur


Reageren op dit bericht

*= verplichte velden.

Copyright © 2019 - Omroep Almere | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)