Uw partner voor Nieuws, Cultuur, Educatie, Informatie en Entertainment

Twitter Omroep Almere

  • ASC Waterwijk wil komend seizoen doorpakken met jonge talenten.

Een zwoele Franse zomeravond openluchtfilm op het Stadhuisplein

Wat is er leuker dan op een zwoele zomeravond buiten een Franse film te kijken met wijn, een kaasje en stokbrood binnen handbereik? Het Stadhuisplein is er weer klaar voor. Leg uw Bretonse trui en alpinopet maar vast klaar. Neem eventueel een stoel mee en kom genieten van een film in de buitenlucht. De filmvertoning gaat altijd door: bij slecht weer verkassen we naar de nieuwe bibliotheek en Corrosia Stad, de organisatoren van het event.

En nog leuker: de filmkeuze is aan u! Wat is uw favoriete Franse film? Vanaf 20 juli kunt u op www.denieuwebibliotheek.nl en op www.corrosia.nl uw stem uitbrengen via de online poll. De meeste stemmen gelden. U kunt kiezen uit:

1. Samba (Olivier Nakache en Eric Toledano, 2014)
Samba is een Senegalese man die reeds tien jaar in Frankrijk woont en leeft van slechte bijbaantjes. Alice, een ambtenaar, heeft last van een burn-out. Terwijl Samba op allerlei manieren een verblijfsvergunning probeert te krijgen, probeert Alice vrijwilligerswerk te doen bij een vereniging. Beide willen ze uit hun precaire situatie komen, tot op een dag hun pad zich kruist.

2. Le gendarme de St. Tropez (Jean Girault, 1964)
Tot grote vreugde van zijn dochter wordt agent Ludovic Cruchot benoemd tot hoofd van de politie in Saint-Tropez. Terwijl haar vader kennismaakt met zijn nieuwe collega’s en de jacht opent op nudisten, probeert Nicole een jongeman te imponeren door zich voor te doen als de dochter van de miljonair met het mooiste jacht in de haven. Dit onschuldige leugentje brengt een hele reeks avonturen op gang.

3. Bon Dieu! (Philippe de Chauveron, 2014)
Claude en Marie Verneuil zijn afkomstig van katholieke ouders uit de grote provinciale bourgeoisie en nogal conservatief. Maar ze zijn altijd ruimdenkend geweest. Het was echter even slikken toen hun eerste dochter trouwde met een moslim, hun tweede met een Jood en de derde met een Chinees. Hun hoop dat hun laatste dochter toch voor de kerk trouwt wordt aangewakkerd wanneer ze vernemen dat ze een brave katholieke jongen heeft ontmoet.

4. Les vacances de monsieur Hulot (Jacques Tati, 1953)
Jacques Tati speelt in Les vacances de monsieur Hulot voor het eerst het iconische personage Monsieur Hulot: een pijp rokende, zowel sociaal als fysiek onhandige kluns. Hulot botst met de moderne samenleving, met grote hilariteit tot gevolg. In een badplaats aan de Atlantische kust brengt de komst van Monsieur Hulot flink wat opschudding teweeg onder de rijke toeristen, die hun saaie, serieuze gewoontes uit de stad maar niet los kunnen laten. Hulot probeert met volle teugen van zijn vakantie te genieten, maar verstoort met zijn goedbedoelde geklungel onbewust de rust van de andere hotelgasten.

Donderdag 27 augustus, 21.00 u / aanvang voorprogramma 20:00 u / toegang: gratis / Stadhuisplein, Almere Stad


Reageren op dit bericht

*= verplichte velden.

Copyright © 2020 - Omroep Almere | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)