Uw partner voor Nieuws, Cultuur, Educatie, Informatie en Entertainment

Twitter Omroep Almere

  • Koningsnacht en Koningsdag. We allGo Party! Speciaal actieticket voor 6 euro bit.ly/2Hlici8

Eerste biobankje onthuld in de Weegbreestraat Almere

Woensdag werd, onder belangstelling van het publiek, het ‘biobankje’ officieel onthuld door wethouder openbare ruimte en milieu Frits Huis. Een zeer bijzonder bankje dat is gebouwd van afval en ook nog eens met 100% biologische grondstoffen. De Weegbreestraat had hiermee een prachtige primeur. Voor het eerst in Nederland is er een bankje gemaakt van dit materiaal.

Het bankje is gebouwd met gemaaide gedroogde Almeerse waterplanten, gemaaid gras en aardappelzetmeel. Deze grondstoffen vormen samen het materiaal bio-composiet. Het bankje staat in de Weegbreestraat, in een park waar een aantal actieve bewoners onder de noemer Van Brug Tot Brug bezig zijn met zelfbeheer.

Gemeente Almere zoekt naar mogelijkheden om grondstoffen te recyclen naar nieuwe producten. Grondstoffen die nu nog veel te vaak worden verbrand terwijl deze ook goed kunnen worden hergebruikt. Almere wil een toonaangevend rol spelen bij afvalinzameling en het hergebruiken hiervan. Voor het receptuur van het bankje is de samenwerking gezocht met onder andere het bedrijf Millvision.

Foto’s: Bob Friedlander


Reageren op dit bericht

*= verplichte velden.

Reactie geplaatst op 20 april 2018 door katee

http://Travelsuperhero.ga

| Reageer op dit bericht |
Copyright © 2018 - Omroep Almere | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)