Uw partner voor Nieuws, Cultuur, Educatie, Informatie en Entertainment

Twitter Omroep Almere

  • ASC Waterwijk wil komend seizoen doorpakken met jonge talenten.

Eerste oefenwinst voor FC Almere in nieuwe seizoen.

18 augustus 2019

Op sportpark Oostzanerwerf heeft zaterdag tweede klasser OSV het oefenduel tegen FC Almere niet in winst om kunnen zetten

. Het duel wat het aankijken zeker waard was gaf een vrij gelijkopgaande strijd te zien. In de eerste minuut knalde FC Almere op de lat en nog geen minuut later was het OSV dat de bal via de lat weer het veld in zag springen. Beide ploegen konden continu wisselen wat beiden trainers de kans gaf veel spelers deze middag aan het werk te zien. Zowel OSV als FC Almere lagen bij vlagen goed veldspel op de mat maar het kansen benutten was weer een ander verhaal en zo was het eerst FC Almere dat faalde maar OSV deed hier niet voor onder en miste ook aardige mogelijkheden. Bij FC Almere was het Jamil Moestalam die niet zuiver genoeg was en bij OSV liet Jesse Willems een kans liggen, dit was binnen een kwartier. Nog voor de rust had FC Almere voor kunnen staan maar Barry Smitz miste na een assist van Gary Bouwmeester. OSV kwam nu wat meer aan de bal en wist herhaaldelijk voor het doel van de gasten te verschijnen maar ook hier faalde men jammerlijk mede door het goede keepers werk van Gijs Roelofsen van FC Almere. Toch zou de thuisclub op voorsprong komen, door knullig balverlies van FC Almere was het Jesse Willemse die die Roelofsen kansloos liet 1-0. Drie minuten later had het gelijk moeten zijn maar uit een pass van Peter van Dongen miste Mike de Blieck op een haar na. Bij OSV was het Landry die op Roelofsen stuitte.

Na de rust was het FC Almere dat al vrij snel een licht veldoverwicht had en ook kansen kreeg maar uit een snelle aanval werd de 1-1 afgekeurd voor buitenspel. Lang duurde het niet, en scoorde FC Almere in de 60e minuut toch de gelijkmaker, Peter van Dongen rondde een voorzet vanaf rechts keurig af 1-1. OSV kon er hierna niet zoveel tegenover zetten en kreeg Almere nog meer grip op het duel. De druk die de gasten op het doel van OSV uitvoerde werd in de 85e minuut fataal voor de thuisclub en scoorde Almere-speler Jamil Moestalam via een OSV-er de 1-2.


Copyright © 2020 - Omroep Almere | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)