Uw partner voor Nieuws, Cultuur, Educatie, Informatie en Entertainment

Twitter Omroep Almere

  • ASC Waterwijk wil komend seizoen doorpakken met jonge talenten.

Eerste resultaten campagne inzameling oude medicijnen in Almere

Begin vorig jaar maart 2017 trapten de Zorggroep Almere, gemeente Almere en Waterschap Zuiderzeeland samen de publiekscampagne af voor inzameling van oude medicijnresten in Almere. Met succes. In het afgelopen jaar zijn veel meer medicijnen ingezameld dan gebruikelijk.

Goede inzameling is nodig
Met de campagne riepen de drie partijen mensen op om medicijnresten in te leveren bij hun apotheek en zo te helpen het milieu te sparen. Uit onderzoek van het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) is namelijk gebleken dat er jaarlijks in Nederland minimaal 140 ton medicijnresten via de riolering in ons oppervlaktewater terecht komt. En dat is schadelijk voor het leven in het water. De gemeente Almere, Zorggroep Almere en Waterschap Zuiderzeeland hebben daarom de handen ineen geslagen om de inzameling te verbeteren. Ook het Flevoziekenhuis doet mee.

Succesvol

De inzamelactie loopt inmiddels ruim 1,5 jaar. In 2017 is meer dan vijf keer zoveel medicijnafval ingeleverd als in 2016. De hoeveelheid medicijnafval die tot-en-met augustus 2018 is ingeleverd, laat eveneens een forse toename zien. Alle betrokken partijen zijn heel tevreden over het resultaat en willen hier zeker mee doorgaan.

Afbeelding tabel: Hoeveelheid ingeleverd medicijnafval per maand in kg bij stadsreiniging gemeente Almere


Reageren op dit bericht

*= verplichte velden.

Copyright © 2019 - Omroep Almere | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)