Uw partner voor Nieuws, Cultuur, Educatie, Informatie en Entertainment

Twitter Omroep Almere

  • ASC Waterwijk wil komend seizoen doorpakken met jonge talenten.

Erepenning voor Titia Frieling

24 september 2017

De Almeerse Titia Frieling heeft zaterdag 23 september de erepenning van de stad gekregen. De erepenning werd uitgereikt door burgemeester Franc Weerwind.

Als vrijwilligster zet Titia Frieling zich al sinds 1983 in voor verschillende projecten. Zo had woonwijk De Fantasie het thema ‘Ongewoon Wonen’ en werd er gebouwd aan de hand van een uitgeschreven prijsvraag. Bewoners mochten zelfontworpen huizen bouwen. Dit werd de eerste wijk in Almere waarbij dit mogelijk was. Wegens het grote succes staan deze woningen er echter nog steeds terwijl het eigenlijk de bedoeling zou zijn dat deze huizen na vijf jaar weer zouden verdwijnen.

Ook het Museumbos ontstond naar aanleiding van een uitgeschreven prijsvraag. Dit moest een plek worden waar natuur en cultuur samen zouden komen. Bij beide prijsvragen was Titia Frieling nauw betrokken. Als eerbetoon aan stedenbouwkundige Dirk Frieling, de overleden echtgenoot van Titia Frieling, werd het kunstwerk bovenop de berg in het Museumbos ook officieel geopend.

Foto’s: Michelle Friedlander


Copyright © 2020 - Omroep Almere | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)