Uw partner voor Nieuws, Cultuur, Educatie, Informatie en Entertainment

Twitter Omroep Almere

  • SC Buitenboys laat Laren’99 er met de winst vandoor gaan 2-4.

Estrella Acosta op tournee: Mujeres de Luna-Women in Cuban Music

27 september 2017

Zangeres Estrella Acosta presenteert uit de rijke muziekgeschiedenis van haar geboorteland Cuba mooie en originele muziekstukken, door vrouwen gecomponeerd. In Mujeres de Luna geven Estrella Acosta en haar top latin jazz-groep, versterkt door het Pavadita Strijkkwartet, het publiek een unieke kijk op deze talentvolle vrouwen van Cuba mee. De songs zijn een muzikale reis door de tijd, in fantasierijke arrangementen. “Wat goed: dit concert brengt je in een wereld die is gemaakt door vrouwen”, aldus Mijke Loeven (nieuwe directeur Bimhuis). Van 2 oktober tot en met 15 december 2017 vindt de najaarstournee met tien concerten plaats in Nederland. Op zondag 29 oktober vindt de CD presentatie van de nieuwste CD van Estrella Acosta plaats in het Bimhuis.

Vrouwelijke Cubaanse muziekgeschiedenis als inspiratie
“Vrouwen speelden in de Cubaanse muziek altijd een belangrijke rol, maar buiten Cuba wordt hun bijdrage als componist en singer-songwriter tot nu toe vaak onderbelicht” zegt Estrella Acosta. Door de jaren heen hebben zij essentiële en kwalitatief hoogstaande bijdragen geleverd aan deze rijke historie. Tijdens het concert Mujeres de Luna zien we waar hun muziek uit voortkomt en hoe de componistes een eigen stijl en carrière ontwikkelden. Estrella: “Graag wil ik met deze hommage alle vrouwen aanmoedigen om ook hun eigen weg te volgen en hun idealen te realiseren.”

Over Estrella Acosta
Estrella Acosta is al jaren pleitbezorger van de Cubaanse muziek in Nederland. Geboren in Havana leerde zij de authentieke muziek van kinds af aan kennen bij haar familie in de provincie Matanzas. Na haar studie anthropologie in Austin, Texas, volgde zij haar muzikale dromen op een reis die haar via Mexico City, Rio de Janeiro en New York uiteindelijk naar Amsterdam bracht, sinds eind jaren tachtig de thuisbasis voor haar verdere muzikale reizen in Europa en Amerika.

Mujeres de Luna - Women in Cuban Music
Estrella Acosta (zang), Marc Bischoff (piano, muzikale leiding), Efraim Trujillo (sax/fluit), Samuel Ruiz (bas), Enrique Firpi (drums), Pavadita Strijkkwartet: Claudia Valenzuela (viool), Sophie de Rijk (viool), Maria Sofia Espiga (altviool), Eva van de Poll (cello).

Op het programma staat werk van María Cervantes (1885-1981), María Teresa Vera (1895-1965), Margarita Lecuona (1910-1981), Teresita Fernández (1930-2013), Elda Carrillo (1933-2009), Marta Valdés (1934), Liuba María Hevia (1964), Lázara Ribadavia (1966) en Yaima Orozco (1980).

De muziek werd voor deze bezetting opnieuw gearrangeerd door Hilario Durán, Marc Bischoff en Michael Simon.

De nieuwe cd ‘Mujeres de Luna’ verschijnt in oktober op het eStar label: de CD Presentatie vindt plaats in het Bimhuis in Amsterdam op zondag 29 oktober 2017.

NAJAARSTOURNEE 2017 (updates en tickets: www.estrellaacosta.com)
ma 2 oktober (middag) Concordia, Enschede
zo 8 oktober (middag) KAF Theater, Almere
zo 15 oktober (middag) De Harmonie/Hothouse Redbad, Leeuwarden
do 26 oktober (avond) Theater De Kom, Nieuwegein
zo 29 oktober (avond) Bimhuis >CD Presentatie Mujeres de Luna-Women in Cuban music
vr 17 november (avond) Theater De Willem, Papendrecht
vr 24 november (avond) Theater Griffioen, Amstelveen
za 2 december (avond) Agora Theater, Lelystad
vr 8 december (avond) Ostade, Amsterdam
vr 15 december (avond) Theater Ludens, Voorburg

De tournee Mujeres de Luna – Women in Cuban Music is mede mogelijk door het Fonds Podiumkunsten FPK.

Foto's: fotograaf Suzi Stern


Copyright © 2018 - Omroep Almere | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)