Uw partner voor Nieuws, Cultuur, Educatie, Informatie en Entertainment

Twitter Omroep Almere

  • ASC Waterwijk wil komend seizoen doorpakken met jonge talenten.

Etnisch profileren

23 november 2018

Op 10 december vindt de tv-premiere plaats van de nu al veelbesproken documentaire 'Verdacht'. Avanti haalt de film een week voor de uitzending naar Almere om het onderwerp letterlijk een podium te bieden. Hoe zit het met etnisch profileren in onze stad?In de documentaire 'Verdacht' doen Nederlanders verslag van hun soms bizarre en onthutsende ervaringen met de politie, waarbij hun huidskleur hen tot verdachte maakt. De veertien geïnterviewden hebben uiteenlopende beroepen (installateur, leraar, advocaat, militair, politieagent), ze verschillen in leeftijd en in afkomst. Ze hebben één overeenkomst: de politie wil regelmatig van ze weten wat ze hier doen, waar ze naar toe gaan en hoe ze heten.

In de documentaire beantwoorden ze de vraag: “Welke ervaring met de politie is jou het meest bij gebleven?” De een vertelt over de vernedering ten overstaan van zijn moeder, de ander hoe hij is uitgemaakt voor aapje en nog een ander hoe zijn broek van zijn lijf is getrokken door collega agenten. Verdacht is een indringende documentaire waarin de kijker ervaart hoe het voelt om bij voorbaat verdacht te zijn.

'Verdacht' is een KRO-NCRV 2Doc documentaire door Nan Rosens (Rosens Media) in samenwerking met Controle Alt Delete.

Na afloop van de documentaire verzorgt Controle Alt Delete een nagesprek met alle aanwezigen, waaronder medewerkers van politie en gemeente Almere.


Copyright © 2019 - Omroep Almere | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)